Un deținut în greva foamei cere vizite intime în stil „harem”

Data publicării:
mostexpensive-dh2

Mai mulți deținuți ai unei închisori din Munții Urali au intrat în greva foamei. Printre solicitările adresate conducerii penitenciarului, aceștia cer să le fie permise conversațiile în limba engleză și, în cazul unui mahomedan poligam, dreptul la vizită al tuturor soțiilor sale.

Este vorba de 15 deținuți din colonia penitenciară de muncă forțată Nr.5 din orașul Nizhny Tagil, regiunea Sverdlovsk, Federația Rusă.

Bărbații se alfă de pe 19 iulie în greva foamei, relatează agenția de știri RIA NOVOSTI, citată de The Moscow Times. Agenția invocă informații furnizate de un purtăror de cuvânt din filiala locală a Serviciului Federal al Penitenciarelor.

Procurorii regionali susțin că deținuții vor să determine, prin greva foamei, administrația penitenciară să „relaxeze” regimul de detenție.

Printre revendicările exotice, se numără și cea a unui deținut musulman care a cerut să îi fie permise „întâlniri” cu soțiile lui, cu fiecare parteneră în parte. Un alt deținut se plânge că gardienii nu îi permit să vorbească în engleză la telefonul mobil.

La începutul acestei luni, un deținut din aceeași colonie penitenciară i-a adresat un mesaj video pe YouTube președintelui Vladimir Putin, afirmând că este supus la acte de tortură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri