Vladimir Putin l-a sunat pe Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
putin la telefon in avion - kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin și președintele ales al SUA Donald Trump au discutat la telefon despre viitoarea lor relație și au căzut de acord asupra unei „cooperări constructive”, a informat Kremlinul. A fost prima convorbire a celor doi după ce Trump a câștigat alegerile prezidențiale din SUA, din 8 noiembrie, transmite Agerpres.

putin la telefon in avion - kremlin.ru

Anunțul oficial preluat de Reuters precizează că liderii au convenit să păstreze contactul telefonic și să încerce să se întâlnească față în față cât mai curând.

Vladimir Putin și Donald Trump intenționează să-și „unească eforturile de combatere a terorismului internațional și a extremismului”, susţine comunicatul preşedinţiei ruse. Potrivit aceleiaşi surse, Rusia şi SUA trebuie să își reia „cooperarea pragmatică, în avantajul ambelor părți, care ar trebui să aibă în vedere interesele ambelor țări, precum și stabilitatea și securitatea întregii lumi”.

În relatarea BBC pe același subiect, se precizează că Vladimir Purin a fost cel care a sunat, iar cei doi lideri au convenit să aibă o întâlnire cât mai curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri