Valeri Kuzmin: Rusia nu este o ameninţare pentru România

Data actualizării: Data publicării:
valeri kuzmin ambasador rusia

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a declarat, miercuri, în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Craiova, că ţara sa nu reprezintă o ameninţare şi nu are „niciun plan de ameninţare” la adresa României, informează News.ro.

valeri kuzmin ambasador rusia

Întrebat de jurnalişti cu privire la prezenţa forţelor multinaţionale NATO la Craiova, Valeri Kuzim a spus că „această chestiune este una internă”, adăugând că Rusia nu are ”niciun plan de ameninţare” la adresa României.

„Această chestiune este una internă şi ţine de răspunderea voastră ca ţară. Acest lucru este un lucru intern, eu doar vreau să subliniez că Rusia nu este o ameninţare pentru voi şi nu are niciun plan de ameninţare”, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Kuzim adăugat că expansiunea forţelor NATO în apropierea graniţelor Rusiei este una „incorectă”.

„În ceea ce priveşte apropierea forţelor NATO de frontierele ruseşti, acest proces este unul care a început cu mult timp în urmă. Rusia a considerat şi continuă să considere această expansiune a NATO una incorectă, care subminează condiţiile şi spiritual actului comun semnat în 1996 între Rusia şi NATO”, a mai afirmat Valeri Kuzmin.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti s-a întâlnit, miercuri, la Craiova, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj şi Primăriei Municipiului Craiova, urmând a susţine la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” conferinţa cu titlul „Politica externă a Rusiei de la începutul Războiului Rece până în prezent”. De asemenea, în cursul serii va avea şi o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri