VIDEO | Rusia a atacat ISIS în Siria cu rachete Kalibr trase de pe mare

Data actualizării: Data publicării:
russia-missiles-syria-tw

Două nave de război şi un submarin rusești au tras rachete, din Marea Mediterană, asupra unor ţinte aparţinând grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, a anunţat vineri Ministeru rus al Apărării, relatează AFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forţele armate turce şi israeliene „au fost informate în timp util despre tirurile de rachete, prin canale de comunicare”, a anunţat ministerul într-un comunicat, fără să menţioneze forţele americane.

Rusia a anunţat luni suspendarea canalului său de comunicare cu Statele Unite cu privire la operaţiunile militare din Siria, la o zi după distrugerea unui avion de vânătoare sirian de către un avion american. Moscova acuză Washingtonul că nu a „avertizat” armata rusă că va doborî avionul.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, fregatele „Amiral Essen” şi „Amiral Grigorovici”, dar şi submarinul „Krasnodar” au tras şase rachete de tip Kalibr asupra unor centre de comandament şi depozite de armament care aparţin Statului Islamic în regiunea Hama (centru).

„Atacul masiv cu rachete a distrus centre de comandament şi depozite importante de armament şi muniţie aparţinând teroriştilor Statului Islamic în regiunea Aqirbat, în provincia Hama”, anunţă ministerul.

O înregistrare video publicată pe YouTube, pe contul oficial al Ministerului rus al Apărării, surprinde o serie de rachete lansate de pe nave, care se abat asupra unor clădiri cu un etaj într-o regiune deşertică.

Ministerul adaugă că avioane ruse au efectuat atacuri aeriene care au „eliminat combatanţi ai Statului Islamic ce au supravieţuit şi instalaţiile lor”.

Ultima oară când Rusia a anunţat atacuri în Siria cu rachete de tip Kalibr a fost pe 31 mai - asupra unor ţinte jihadiste în apropiere de Palmira.

Potrivit ministerului rus, Statul Islamic a instalat în provincia Hama centre de comandament şi depozite de armament în clădiri importante, în timp ce Forţele Democratice Siriene (FDS), o alinaţă kurdo-arabă susţinută de o coaliţie internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite, poartă o ofensivă la Rakka, bastionul grupării jihadiste.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri