VIDEO. Rusia și-a întărit dispozitivele militare în Crimeea

Data actualizării: Data publicării:
rachete

Rusia îşi testează încă o dată forţa militară. În Crimeea şi în bazele din sudul ţării au fost făcute exerciţii cu rachete. Sistemele de apărare antiaeriană au lansat la foc continuu proiectile în poligoanele de tragere.

Armata rusă a exersat inclusiv lansarea unor proiectile de pe vase de război şi din elicoptere de luptă.

Manevrele fac parte dintr-un amplu exerciţiu militar început cu patru zile în urmă, la care participă peste 12.000 de soldaţi şi 40 de ambarcaţiuni şi aeronave din flotele de la Marea Neagră şi Marea Caspică.

Obiectul acestor exerciţii este să testeze capacitatea forţelor ruse de a „planifica, pregăti şi efectua acţiuni militare”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Rusia a format un „grup militar auto-suficient” în Crimeea, capabil să respingă tentativele de cucerire a Peninsulei, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters.

Comunicatul a fost dat publicităţii în cursul ultimei etape a exerciţiilor Caucasus 2016 care au loc în Crimeea.

Rusia a anexat peninsula ucraineană în 2014, după ce luni de proteste la Kiev au dus la înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia s-au accentuat în luna august, când Moscova a acuzat Kievul de incursiuni armate în Crimeea.

Rusia a efectuat manevre militare de amploare şi luna trecută, când şi-a plasat trupele în alertă de pregătire de luptă în districte de la frontiera cu Ucraina şi statele baltice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri