„Yunarmia”, tânăra armată a lui Putin

Data publicării:
tanara

Corupţia e o problemă care afectează întreaga structură a puterii din Rusia. În paralel, cealaltă Rusie, cea fără funcţii înalte şi fără afaceri uriaşe, a avut de îndurat, în ultimii ani, efectul sancţiunilor occidentale şi al căderii preţului petrolului. Cum faci punţi între cele două Rusii? Una dintre ideile lui Vladimir Putin: patriotismul. Patriotism pe care ruşii trebuie să îl înveţe... de mici! În mod organizat, ca în armată.

Membră Yunarmia: Chiar de aş fi un bătrân, în cel mai profund sens, aş învăţa să vorbesc germană, doar pentru că şi Putin obişnuia s-o vorbească!

Aceasta e Yunarmia, tânăra armată a lui Vladimir Putin. Mişcarea a fost creată în 2015, iar unele surse spun că aduce aminte de pionierii sovietici.

Fetiță, la depunerea jurământului în timpul URSS: Eu, Gurskaia Natalia, intrând în rândurile Organizaţiei Pionierilor lui Vladimir Ilici Lenin, promit solemn, în faţa tovarăşilor mei, să-mi iubesc patria.

Yunarmia are câteva scopuri mari. Să încurajeze patriotismul în rândul copiilor și să le ofere exerciţiu fizic şi o pregătire militară elementară. Aceștia sunt instruiți să dezasambleze, asambleze și să tragă cu celebra armă Kalașnikov.

tanara
Membră Yunarmia la un exercițiu de tragere
rusi1
Membre Yunarmia

Putin: Dragi tovarăşi ai Yunarmiei...
Membrii Yunarmia: Trăiască tovarăşul comandant al forţelor armate!
Putin: Vă felicit de ziua Marinei ruseşti!
Membrii Yunarmia: Ura!

Ministerul rus al Apărării tocmai a anunţat un plan controversat. Rusia va construi o copie a Reichstagului. Construcţia se va afla în Parcul Patriotic, de lângă Moscova, iar tinerii din Yunarmia vor exersa aici tacticile de asediu.

Conform publicației „The Sun”, organizația numără 42 de mii de membri, iar criticii regimului Putin spun că Yunarmia aduce mult cu „tineretul lui Hitler” care în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial formau „Hitlerjugend”, o mică armată formată din copii și adolescenți (foto jos).

Young Guns
Foto: Guliver/GettyImages
Hitler Youth
Foto: Guliver/GettyImages

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri