Scaramucci, dat afară de Trump după zece zile

Data actualizării: Data publicării:
scaramucci

Președintele american, Donald Trump, a decis să îl demită pe Anthony Scaramucci din funcția de director de comunicare, informează New York Times. Scaramucci a rezistat în postul de la Casa Albă doar zece zile. 

Decizia vine la câteva zile după Scaramucci s-a aflat în centrul unui scandal de amploare.

Supărat din cauza unor informații publicate de The New Yorker, Anthony Scaramucci l-a sunat pe un jurnalist al publicației, iar limbajul obscen și afirmațiile scandaloase ale acestuia l-au propulsat pe prima pagină a ziarelor de săptămâna trecută.

Ryan Lizza, jurnalistul de la The New Yorker, a publicat pe Twitter o informație venită pe surse din Casa Albă, conform cărora Scaramucci lua cina cu președintele Trump, cu Prima Doamnă, cu Sean Hannity și cu fostul director executiv al Fox News, Bill Shine.

Furios că informația a ajuns în presă directorul de comunicare al Casei Albe l-a sunat pe Ryan Lizza. Ce a urmat este un discurs pe care televiziunile și publicațiile s-au chinuit să îl cenzureze, însă până la urmă au ales să îl redea ca atare, conștiente de gravitatea faptului că un om cu funcția lui Scaramucci folosește un limbaj care i-ar face de rușine și pe locuitorii cartierelor rău-famate.

Prima dată, Scaramucci a vrut să afle cine este persoana care i-a dat informația jurnalistului, iar când Lizza a refuzat să își dezvăluie sursa, Anthony Scaramucci a amenințat că va concedia toți angajații Casei Albe responsabili de comunicare: „Uite ce o să fac: o să-i elimin pe toți din echipa de comunicare și o să o luăm de la capăt. Le-am cerut ăstora să nu dea nicio informație în presă și nu se pot abține. Ești un cetățean american, iar asta este o catastrofă majoră pentru America. Așa că te întreb, ca un patriot american, să îmi spui cine ți-a dat informația”.

Ulterior, l-a luat la țintă pe Raince Priebus, fostul șef de cabinet al lui Trump. „Reince e un nenorocit de schizofrenic paranoid, un paranoic”, spunea Scaramucci.

Numirea din urmă cu zece zile a lui Scaramucci a dus la două demisii importante în administraţia Trump, fiind vorba de plecarea fostului purtător de cuvânt Sean Spicer şi a lui Reince Priebus.

Scaramucci s-a lăudat că el se subordona direct preşedintelui Trump, nu noului şeful de cabinet, John F. Kelly, spre nemulțumirea celui din urmă. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri