Soldații nord-coreeni, dezamăgiți de Kim Jong-un. „Doar un cartuș de țigări”

Data publicării:
foame

Soldații din cadrul unității responsabile de dezvoltarea și testarea rachetelor balistice nord-coreene sunt dezamăgiți de un gest făcut de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, în timpul unei vizite efectuate la o bază a Forțelor Strategice din Armata Poporului, transmite publicația Daily NK, citând surse sub acoperire din Coreea de Nord.

În general, în astfel de vizite, Kim Jong-un a obișnuit cadrele militare cu o anumită practică de protocol: oferirea de cadouri, susține o sursă din provincia Pyonganul de Sud.

Numai că, la ultima vizită, în timp ce militarii strigau în cor „Mansae!” („Trăiască!”), liderul de la Phenian le-a oferit comandanților „diferite cadouri”, iar soldaților „doar un cartuș de țigări Taedok”, a subliniat sursa citată.

Pentru soldații „de rând”, astfel de țigări sunt considerate o „marcă decentă”, dar a fost, totuși, „un rezultat dezamăgitor”. „Militarii sunt malnutriți și sperau să primească niște alimente”, a precizat sursa.

Citește și: „Invazie” de soldați nord-coreeni la furat de porumb. „Ofițerii îi încurajează”

Prin comparație, în urmă cu cinci ani, la penultima vizită de inspecție a lui Kim Jong-un la baza Forțelor Strategice, soldații s-au bucurat de „generozitatea Liderului Suprem”: „Bomboane, pui, condimente și multe, multe altele. Femeile au primit șervețele sanitare și truse de machiaj”.

Ultima vizită de inspecție a avut loc în august, însă informația legată de nemulțumirile soldaților a ieșit abia acum la iveală. Aceeași atmosferă domnește și în prezent în unitate, mai ales pe fondul acutizării crizei alimentare din rândul Armatei Poporului. Practic, penuria de alimente din unitate i-a făcut pe militari să înregistreze ca pe un șoc emoțional gestul lui Kim Jong-un. „Pentru a se pregăti pentru acest eveniment unic din luna august, soldații din batalion au început curățenia în sediu din luna iulie. Toată lumea era ocupată”, a spus sursa, adăugând că militarii tratează astfel de vizite rare ale liderului de la Phenian cu un devotament „sacru”. Prin urmare, este explicabilă „supradimensionarea” sentimentului de dezamăgire.

Vizita de inspecție a dictatorului nord-coreean a avut loc în contextul testării cu succes, pe 4 iulie, a rachetei balistice intercontinentale Hwasong-14.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri