Soldatul care a dezertat din Coreea de Nord a fost împușcat de cel puțin 5 ori

Data publicării:
soldat

Soldatul care a dezertat luni din Coreea de Nord a fost împușcat de cel puțin cinci ori și este în stare critică. Medicii sud-coreeni l-au supus mai multor intervenții chirurgicale și se așteaptă ca acesta să supraviețuiască, relatează BBC News.

„Până în această dimineață știam că nu este conștient și nu poate respira fără ajutorul aparatelor, dar credem că îi putem salva viața”, a declarat Suh Uk, un oficial militar din Coreea de Sud.

Cinci gloanțe au fost extrase din corpul soldatului, dar în trupul acestuia mai rămân deocamdată cel puțin alte două. Bărbatul este în stare critică în special din cauza rănilor din abdomen, a spus medicul care se ocupă de caz.

Soldatul trecea granița într-un vehicul, însă o roată s-a desprins în mers, așa că a fost nevoit să parcurgă pe jos restul distanței. Soldații nord-coreeni au tras 40 de rafale de gloanțe asupra lui și nu este clar câte l-au nimerit. El s-a ascuns apoi după o clădire a Coreei de Sud, aflată în zona demilitarizată dintre cele două state, și a fost salvat de soldații americani și sud-coreeni, care l-au găsit zăcând într-o baltă de sânge, pe niște frunze uscate.

Bărbatul este primul soldat nord-coreean care dezertează în ultimii 10 ani, prin zona demilitarizată.

„Astăzi după-amiază (ora locală, n.r.), un soldat nord-coreean a dezertat dintr-un post de pază de pe partea nord-coreeană a JSA și armata noastră l-a preluat”, a explicat un oficial militar sud-coreean.

JSA este o fâșie îngustă de pământ la granița dintre cele două Corei unde soldați sud-coreeni și nord-coreeni asigură paza frontierei stând față în față.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri