Spionii ruși ar fi încercat să îl recruteze pe cel mai puternic aliat al lui Trump

Data actualizării: Data publicării:
Dana Rohrabacher
Foto: Guliver/Getty Images

Unul dintre cei mai puternici aliați ai lui Donald Trump, congressman-ul republican Dana Rohrabacher, a fost avertizat de către FBI în 2012 că spioni ruși intenționau să îl recruteze "ca agent de influență", aceasta fiind încă o dovadă privind campania agresivă pe care agenții ruși ar fi dus-o pentru a influența alegerile din Statele Unite, relatează The New York Times.

Dana Rohrabacher
Foto: Guliver/Getty Images

Congressman-ul Rohrabacher este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari susținători ai Moscovei și un puternic opozant al sancțiunilor impuse de SUA Rusiei. El susține că a pierdut un meci de skanderbeg pe care l-a făcut în anii '90 cu Vladimir Putin, actualul președinte al Rusiei.

În timp ce ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din Statele Unite, avertismentul FBI pentru Rohrabacher arată că autoritățile americane erau de ani de zile conștiente de influența spionilor ruși la Washington.

Dana Rohrabacher a intrat în atenția publicului larg săptămâna aceasta, când The Washington Post a publicat o înregistrare audio în care Kevin McCarthy, congressman republican declara: "Sunt doi oameni pe care cred că Putin îi plătește: Rohrabacher și Trump". Ulterior, McCarthy a spus că declarația sa a fost o glumă.

Rohrabacher a declarat că apreciază faptul că FBI l-a avertizat în legătură cu această situație, dar nu era nevoie să i se amintească acest lucru: "Oricând te întâlnești cu un angajat al Ministerului de Externe din Rusia sau al Guvernului rus, trebuie să că acei oameni pot avea legături cu serviciile secrete", a spus el.

În luna martie, congressman-ul a făcut o serie de declarații cu privire la posibila implicare a Rusiei în alegerile din Statele Unite. "Au încercat să ne influențeze alegerile? Noi am încercat să influențăm alegerile lor și ale tuturor", spunea acesta. "Americanilor li se dau tot felul de informații care să îi facă să creadă că trebuie tot timpul să avem o atitudine războinică atunci când este vorba despre Rusia", a adăugat atunci oficialul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri