Statutul polonezilor în Marea Britanie, discutat la nivel înalt

Data publicării:
may

Marea Britanie speră să ajungă rapid la un acord cu Polonia asupra statutului cetățenilor polonezi după Brexit, a declarat luni prim-ministrul Theresa May, informează Agerpres.

may

Theresa May a reafirmat că Londra va garanta drepturile polonezilor și ale altor cetățeni ai UE care locuiesc în prezent în Marea Britanie, atât timp cât drepturile cetățenilor britanici care trăiesc în întreaga UE sunt de asemenea garantate.

„Sper să putem ajunge rapid la un acord cu privire la această problemă, oferind certitudine cetățenilor polonezi aici și de asemenea britanicilor care trăiesc în Europa”, a adăugat May într-o conferință de presă la Londra cu prim-ministrul polonez.

Marea Britanie va trebui să își considere rolul viitor în organizațiile în care a intrat ca parte a Uniunii Europene, a mai declarat prim-ministrul Theresa May, descriind modul în care guvernul ei se pregătește pentru Brexit.
„Vor exista probleme în zona justiție și afaceri interne în care suntem parte la acorduri în cadrul Uniunii Europene ca membru al UE, în momentul în care va trebui să considerăm care va fi viitoarea relație”, a explicat ea într-o conferință de presă cu premierul polonez Beata Szydlo. 
Ca exemplu, ea s-a referit la agenția europeană de poliție Europol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri