Alegeri în SUA | Rezultatele ultimelor sondaje

Data actualizării: Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump

Au rămas mai puţin de 24 de ore până la deschiderea urnelor, pe coasta de Est a Statelor Unite, în cele mai disputate alegeri prezidenţiale americane din istoria recentă. Atât Hillary Clinton, cât şi Donald Trump încearcă să mai convingă măcar câţiva alegători şi aleargă dintr-un stat într-altul într-un veritabil maraton al ultimelor mitinguri electorale. Magnatul imobiliar are programate nu mai puţin de cinci astfel de întâlniri în aceste ultime ore de campanie, iar rivala sa democrată patru.

Trei sondaje au fost publicate în această dimineață în Statele Unite. Diferența dintre Hillary Clinton și Donald Trump este acum de patru procente. CBS News arată că 47% dintre americani intenționează să o voteze pe Hillary Clinton, în timp ce 43% vor să-i dea votul lui Donald Trump.

Sondajul pentru ABC arată că Hillary Clinton va obține 49% dintre voturi, iar Trump 45%.

Sondajul efectuat de LA Times îl arată drept favorit pe Donald Trump cu 48% dintre voturi, în timp ce Hillary Clinton obține 43%.

O hartă electorală efectuată de NPR o arată tot pe Hillary Clinton câștigătoare însă, atrage atenția că spre deosebire de rezultatele din urmă cu câteva săptămâni, diferența dintre cei doi candidați s-a micșorat. Potrivit NPR, Hillary Clinton conduce în continuare, cu 274 voturi electorale, în timp ce Trump ar deține 214.

Astăzi va avea loc un mitic electoral al democraților în Denver, dar și într-un oraș din apropierea metropolei din Colorado. Fostul vicepreședinte american Al Gore va veni să le vorbească americanilor în favorea lui Hillary Clinton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri