Alegeri în SUA | Trump dă în judecată statul Nevada

Data publicării:
Nation Goes To The Polls In Contentious Presidential Election Between Hillary Clinton And Donald Trump

Candidatul republican la președinția SUA a dat în judecată registrul electoral din statul Nevada pe motiv că acesta a permis ca o secție de votare din Las Vegas să rămână deschisă după ora normală, în cursul procesului de votare anticipată de săptămâna trecută, transmite Reuters. Procesul a fost intentat luni într-un tribunal al statului.

Nation Goes To The Polls In Contentious Presidential Election Between Hillary Clinton And Donald Trump
Foto: Guliver/GettyImages

Avocații lui Trump au formulat o plângere și împotriva lui Joe P. Gloria, responsabil cu înregistrarea alegătorilor în comitatul Clark din Nevada. Aceștia susţin că Joe Gloria a cerut ca secţiile pentru votul anticipat să rămână deschise cu două ore peste programul stabilit în zonele locuite în special de minorităţile din apropiere de metropola Las Vegas.

Un purtător de cuvânt al comitatului a declarat însă că nicio secţie pentru votul anticipat nu şi-a extins însă programul de funcţionare. Totuşi, aceste secţii de vot i-au procesat pe alegătorii care stăteau la coadă în momentul închiderii urnelor.

Avocaţii candidatului republican cer un ordin judecătoresc pentru ca buletinele de vot anticipat să nu fie amestecate cu buletinele celorlalţi alegători.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri