Alegeri SUA | Chelsea Clinton, campanie pentru mama ei

Data actualizării: Data publicării:
Chelsea Clinton Campaigns For Her Mom In Charleston Ahead Of SC Primary
CHARLESTON, SC - FEBRUARY 26: Chelsea Clinton, the daughter of Democratic presidential candidate Hillary Clinton, speaks to staff and patients during a visit to the Medical University of South Carolina Children's Hospital on February 26, 2016 in Charleston, South Carolina. Clinton is in South Carolina helping her mother campaign for the Democratic nomination for president. The South Carolina Democratic primary is scheduled to take place on February 27. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

În cursa pentru Casa Alba lupta se dă acum și energiile se concentrează în statele în care diferența dintre candidați este foarte mică. Atunci când candidații la președinția SUA nu ajung ei personal, își trimit emisarii. 

„Suntem la un miting electoral al lui Chelsea Clinton. Fiica lui Hillary Clinton a fost trimisă aici sa-i convingă pe alegătorii din Aurora să voteze pentru candidata democraților. Sunt cam 200 de oameni, sunt entuziasmați, oameni care vând tricouri insigne, oameni care au semnat pe liste, care vorbesc între ei și spun exact ce își doresc de la următorul președinte al SUA”, a transmis corespondentul Digi24 în Statele Unite, Alexandra Albu. 

Chiar dacă mitingul din Aurora nu a adunat la fel de mulţi oameni ca în metropolele americane, nu a fost mai puţin entuziasmant. Mulți şi-o amintesc pe Chelsea Clinton de pe vremea copilăriei la Casa Albă, când tatăl ei conducea destinele americanilor. Mulţi dintre ei cred că este timpul ca în Biroul Oval să se instaleze tot un Clinton.

„Am ales-o pe Hillary pentru că este o femeie puternică. Și mă bucură ideea că am putea avea o femeie președinte. Cred că știe mult mai multe despre politică decât oricare alt candidat”, a spus o americancă.

„Sunt întristată şi dezamăgită de unele dintre lucrurile spuse împotriva lui Hillary, dar cred în continuare că va câştiga”, a adăugat o altă alegătoare.

Lucrurile se schimbă, însă, complet când vine vorba de republicanul Donald Trump.

„Nu doar că nu are calităţile pentru această funcţie, dar e dezgustător... nu se comportă ca un om normal”, este de părere un susținător de-al lui Hillary Clinton.

Nu toți locuitorii din Aurora au fost încântați să o vadă pe fiica lui Hillary Clinton la ei în oraş. Unii dintre ei au organizat un marş de protest, care s-a încheiat fără a provoca probleme.

ACTUALIZARE 19:35. Mai sunt şase zile până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi atmosfera este din ce în ce mai tensionată. FBI a mai dat o lovitură taberei democrate şi a publicat o serie de documente dintr-un dosar vechi de 15 ani, o anchetă care îl viza pe fostul preşedinte Bill Clinton. Democraţii îl acuză acum pe şeful FBI că subminează candidatura lui Hillary Clinton la Casa Albă. Chiar şi aşa, aproape toate sondajele de opinie o dau în continuare favorită pe Hillary Clinton. Trimisul special Digi24 în Statele Unite Alexandra Albu urmăreşte evenimentele electorale.

ACTUALIZARE 20:15. Cursa în alegerile prezidenţiale din Statele Unite e din ce în ce mai strânsă. Hillary Clinton pierde teren în faţa lui Donald Trump, cu doar şase zile înainte de vot.

ACTUALIZARE 23:30. Sunt multe sondaje în presa americană, procentele diferă de la unul la altul, dar toate indică o certitudine: bătălia pentru Casa Albă încă nu s-a încheiat. Din Denver, Colorado, trimisul special Digi24 Alexandra Albu a studiat ultimele sondaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri