Barack Obama: Vom asigura o tranziţie liniştită

Data actualizării: Data publicării:
obama

La câteva minute după discursul de recunoaştere a înfrângerii, susţinut de Hillary Clinton, preşedintele Barack Obama a vorbit despre pregătirea perioadei de tranziţie care urmează la Casa Albă.

Barack Obama: „Am avut ocazia să vorbesc cu preşedintele ales Trump noaptea trecută, pe la 3.30 dimineaţa, cred, pentru a-l felicita pentru câştigarea alegerilor şi am avut ocazia să-l invit la Casa Albă, mâine, pentru a discuta şi a ne asigura că va fi o tranziţie reuşită între administraţiile noastre. Nu este un secret faptul că preşedintele ales şi cu mine am avut unele diferende semnificative. Dar, amintiţi-vă, acum opt ani, preşedintele Bush şi cu mine am avut unele diferende destul de semnificative.

Dar echipa preşedintelui Bush a dat dovadă de profesionalism şi amabilitate şi s-a asigurat că vom avea o tranziţie liniştită, astfel încât noi să ne apucăm de treabă imediat. Şi un lucru de care îţi dai seama imediat în această funcţie, este că preşedinţia şi vicepreşedinţia sunt mai importante decât oricare dintre noi. Prin urmare, mi-am instruit echipa să urmeze exemplul pe care l-a dat echipa preşedintelui Bush în urmă cu opt ani şi să muncim cât de mult putem pentru a ne asigura că aceasta este o tranziţie reuşită pentru preşedintele ales”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri