Cine a provocat scandalul sexual care îi dă dureri de cap lui Hillary Clinton

Data actualizării: Data publicării:
Anthony Weiner Visits Senior Center In Queens
NEW YORK, NY - AUGUST 05: New York City mayoral candidate and former U.S. Rep. Anthony Weiner (D-NY) waits to speak to seniors at Elmhurst Senior Center on August 5, 2013 in New York City. Weiner's polling numbers in the mayoral race have declined precipitously since he admitted to continuing to send graphic sexual messages and photos with numerous women after similiar activities made him step down from U.S. Congress in 2009. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

„Un bărbat mereu excitat, de vârstă medie”. Așa s-a descris, la un moment dat, Anthony Weiner, în al cărui calculator personal s-au găsit email-urile aflate în centrul anchetei FBI care o vizează pe candidata democrată la prezidențiale, Hillary Clinton.

Anthony Weiner Visits Senior Center In Queens
Anthony Weiner / Foto: Gulliver / Getty Images

Anthony Weiner este soțul celei care a fost, până de curând, cea mai apropiată consilieră a lui Hillary Clinton, Huma Abedin. În 2001, tânărul congresman democrat Weiner o invita în oraș pe Huma Abedin, care o consilia pe Hillary Clinton, pe atunci senator. „Voi, tinerii, ar trebui să ieșiți în oraș”, a încurajat-o fosta primă-doamnă, scrie New York Times.

Cei doi s-au căsătorit în 2010 și, ulterior, la fel ca Hillary Clinton, Huma Abedin a decis să își ierte soțul pentru relații extraconjugale.

Decăderea politicianului Anthony Weiner a început un an mai târziu, când o „fotografie explicită” a fost trimisă internauților din toată lumea de pe contul său de Twitter. După ce inițial a susținut că i-a fost spart contul, Weiner a admis, în cele din urmă, ca a avut schimburi de fotografii indecente cu femei, în mediul online, și a demisionat.

A încercat să își relanseze cariera politică în 2013, când a decis să candideze la primăria New York-ului. Lucrurile păreau să meargă bine: fostul congresman democrat urca în sondaje și banii pentru campanie începeau sa vină. Dar un nou scandal sexual a izbucnit și Anthony Weiner a recunoscut că a mai trimis poze indecente femeilor și după demisia din Congres. A rămas, totuși, în cursa pentru primăria, însă a obținut doar 5% la alegerile interne.

Despărțirea de Huma

Huma Abedin și-a iertat soțul după toate aceste scandaluri, dar în august nu a mai suportat. Publicația New York Post a dezvăluit că Anthony Weiner i-a trimis o fotografie cu organele sale genitale unei femei. Poza fusese făcut lângă fiul său de patru ani, iar Protecția Copilului a anunța deschiderea unei anchete. La rândul ei, Huma Abedin a anunțat că se desparte de Weiner.

La nici o lună, tabloidul Daily Mail a dezvăluit că Weiner a avut conversații cu conținut sexual explicit cu o minoră, iar autoritățile federale au obținut acces la email-urile sale.

Vinerea trecută, FBI a anunțat că în cadrul anchetei privind conversațiile cu minora au fost găsite email-uri care au legătura cu investigația care viza corespondența electronică a lui Hillary Clinton. Cu 11 zile înaintea prezidențialelor, democrata a început să scadă în sondaje, pe fondul noului scandal, un obstacol suplimentar în cursa pentru Casa Albă .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri