Clinton, în declin electoral. FBI are mandat pentru noua investigație referitoare la emailuri

Data publicării:
GettyImages-FBI

Agenții Biroului Federal de Investigații (FBI) au obținut un mandat care le permite să examineze e-mailuri recent descoperite ce au legătură cu serverul privat folosit de Hillary Clinton, candidata democrată la președinția SUA, în perioada când era șefă a diplomației.

fbi

În virtutea mandatului obținut, agenții FBI vor putea să examineze e-mailurile pentru a vedea dacă sunt relevante pentru dosarul în care Hillary Clinton este suspectată că a folosit un server privat, nesecurizat, pentru corespondență guvernamentală, atunci când a fost secretar de stat (între 2009 și 2013).

Anunțul vine după ce politicianul democrat Harry Reid i-a trimis o scrisoare directorului FBI, James Comey, în care l-a acuzat că a încălcat legea și că a încercat să îi dea o lovitură electorală lui Clinton când a anunțat că a dispus redeschiderea anchetei în cazul e-mailurilor.

 

Distanța în sondaje între candidata democrată și rivalul său republican Donald Trump se redusese duminică simțitor, în contextul anunțării de către directorul FBI a redeschiderii dosarului corespondenței electronice a fostului secretar de stat.

Avansul ei a scăzut în media ultimelor sondaje, ajungând acum la +0,8%, potrivit Real Clear Politics. Un nou sondaj de opinie îl indica duminică chiar învingător pe adversarul său republican, Donald Trump, cu 46% din preferințele alegătorilor față de 42% pentru Clinton (New York Times Upshot/Siena College).

Hillary Clinton, în continuare considerată favorită, a revenit duminică în Florida, stat-cheie în cursa pentru Casa Albă.  

Neașteptata întorsătură pe care a luat-o scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton a zdruncinat încrederea piețelor financiare în victoria democratei în alegeri, astfel că dolarul se devalorizase, luni dimineață, în raport cu valutele principale de pe piața asiatică, notează Reuters.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri