De ce salută Dodon alegerea lui Trump

Data publicării:
dodon

Candidatul socialist la alegerile prezidențiale din Moldova, Igor Dodon, a subliniat, într-o primă reacție la scrutinul din SUA, că americanii au ales un președinte care pledează pentru relații de prietenie cu Rusia.

dodon

El a spus că americanii au ales un „președinte puternic, conservator, adept al valorilor creștine, care pledează pentru relații de prietenie cu Rusia”, informează agora.md.

„Victoria lui Trump este victoria cetățenilor americani asupra dezmățului liberal care a erodat temelia societății și a Statelor Unite. Americanii au înțeles că trebuie să-și păstreze valorile, tradițiile și țara. Și trebuie să promoveze o politică mai puțin agresivă în lume, o politică de apropiere de Est și de Federația Rusă în mod aparte”, a precizat liderul PSRM, Igor Dodon.

De asemenea, liderul a făcut un pronostic și pentru Republica Moldova: „Așa va fi și în Moldova după 13 noiembrie. Socialiștii vor învinge, împreună cu cetățenii țării”, a declarat Igor Dodon.

Candidatul socialist, considerat prorus, se va lupta în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, care are loc duminică, 13 noiembrie, cu Maia Sandu, candidatul proeuropean. Dodon este cotat drept favorit, potrivit ultimului sondaj de opinie dat publicității la Chișinău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri