Dean Thompson, despre viitorul președinte al SUA

Data publicării:
dean thompson

Votul din Statele Unite s-a încheiat. Potrivit ultimelor proiecții media Donald Trump se apropie de victorie. Dean Thompson, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA a explicat la Digi24 care sunt următorii paşi, indiferent care dintre candidaţi se va instala la Casa Albă.

Adjunctul ambasadorului SUA la București a explicat că indiferent cineva va ieși președinte, acesta va conduce alături de Camera Reprezentanților, Senat și sistemul de justiție. 

Mai mult, Dean Thompson a declarat că mulți președinția au arătat că „a conduce țara e altceva decât a face campania”. 

În țara noastră există diverse sisteme care garantează ca lucrurile să meargă cum trebuie și președintele face parte din acest sistem, dar fie că este un bărbat sau o femeie, el conduce alături Camera Reprezentanților și Senat și sistemul de justiție. Este foarte interesant să vedem ce se va întâmpla mai departe, cum va evolua democrația. Mulți președinți au arătat că a conduce țara e altceva decât a face campanie. După ce ajungi în Biroul Oval și vrei să-ți aplici programul îi dai seama că trebuie să reunești pe toată lumea în jurul acestor obiective. Trebuie să construiești o forță cu care să te poți ocupa de aceste planuri, să propui legislație și să-ți pui ideile în aplicare. Cred cu siguranță că atunci când administrația ajunge la putere se concentrează asupra aplicării unui program pozitiv”, a spus Dean Thompson.

Candidatul republican este în aceste momente foarte aproape de victorie. În acest moment, este creditat cu voturile a 254 de delegați din cei 270 necesari, potrivit Fox News, în timp ce Hillary Clinton rămâne la 202.

De asemenea,  New York Times a scris că Donald Trump are peste 95% șanse să câștige alegerile prezidențiale din SUA. „Ne apropiem de un deznodământ uimitor”, a titrat publicația americană. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri