Trump: Hillary va provoca al treilea război mondial din cauza Siriei

Data actualizării: Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat marţi într-un interviu acordat Reuters că planul democratei Hillary Clinton pentru Siria „va duce la al treilea război mondial”, din cauza riscului unui conflict cu forţele militare ale Rusiei, relatează News.ro.

colaj hillary clinton donald trump

„Ar trebui să ne concentrăm pe ISIS. Nu ar trebui să ne concentrăm pe Siria. Vom ajunge la al Treilea Război Mondial din cauza Siriei, dacă o ascultăm pe Hillary Clinton”, spus Donald Trump.

„Nu ne mai luptăm cu Siria, luptăm cu Siria, Rusia şi Iran. Rusia este o ţară nucleară, dar o ţară unde rachetele nucleare funcţionează, spre deosebire de alte ţări care numai vorbesc”, a atras el atenţia.

Echipa de campanie a democratei a respins criticile, notând că atât experţii republicani, cât şi cei democraţi l-au descris pe Trump ca incapabil să fie comandant suprem al forţelor armate.

„Din nou, copiază punctele discursului cu Putin şi mizează pe temerile americanilor, refuzând în acelaşi timp să prezinte propriile planuri de a înfrânge ISIS sau să reducă suferinţa oamenilor din Siria”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Jesse Lehrich, într-un comunicat.

News.ro mai notează că Hillary Clinton a cerut instaurarea unei zone de excludere aeriană şi a unor „zone sigure” pe teren pentru a apăra civilii. Unii analişti se tem că apărarea acestor zone ar putea aduce Statele Unite în conflict direct cu avioanele de luptă ruse.

Donald Trump a insistat că înfrângerea organizaţiei teroriste Statul Islamic reprezintă o prioritate mai mare decât convingerea preşedintelui sirian Bashar al-Assad să demisioneze, minimalizând astfel un obiectiv de bază al politicii SUA.

Omul de afaceri new-yorkez consideră că Assad este mult mai puternic acum decât în urmă cu trei ani.

De asemenea, el a pus sub semnul întrebării capacitatea rivalei sale de a negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, după ce l-a criticat dur în perioada în care a fost şefă a diplomaţiei.

Interviul a fost acordat cu două săptămâni înainte de alegerile din 8 noiembrie, în condiţiile în care Trump este în scădere în sondaje. El a repetat şi acuzaţia că „presa fraudează alegerile”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri