Donald Trump se întâlneşte cu preşedintele Mexicului

Data publicării:
President Obama Holds News Conference With Mexican President Enrique Pena Nieto
WASHINGTON, DC - JULY 22: Mexican President Enrique Pena Nieto arrives at the White House for a meeting with US President Barack Obama, July 22, 2016 in Washington, DC. Later in the day the two leaders will speak to the media at a news conference in the East Room. (Photo by Mark Wilson/Getty Images)

Președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, și Donald Trump au convenit să se aibă o întrevedere înainte de 20 ianuarie, a anunțat șeful statului mexican, transmite Agerpres.

President Obama Holds News Conference With Mexican President Enrique Pena Nieto
Foto: Gulliver/GettyImages

„Am convenit cu președintele ales să avem o reuniune, de preferat în perioada de tranziție (înainte de depunerea jurământului în ianuarie), pentru a defini cu claritate direcția pe care o va lua relația dintre cele două țări”, a declarat Enrique Pena Nieto în cursul unei conferințe de presă. Acesta a apreciat ca „amicală, cordială și respectuoasă” discuția la telefon cu cel care, în timpul campaniei electorale din SUA, i-a insultat copios pe mexicani şi a vorbit despre ridicarea unui zid la graniţa dintre cele două ţări, pentru a opri imigraţia şi traficul de droguri.

Odată cu victoria lui Donald Trump „a fost deschis un nou capitol în relația dintre Mexic și Statele Unite care implică o schimbare, o provocare, dar și o mare oportunitate”, a mai spus șeful statului mexican.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri