J.C. Juncker: D. Trump trebuie învăţat ce este Europa

Data publicării:
Jean Claude Juncker Getty 1
Jean-Claude Juncker FOTO: Gulliver/GettyImages

Victoria lui Donald Trump reprezintă un risc pentru relaţiile dintre SUA şi Uniunea Europeană, crede Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene. Câştigătorul surpriză al alegerilor prezidenţiale americane este un ignorant în ceea ce priveşte Uniunea Europeană şi mecanismele acesteia, le-a spus Juncker studenţilor care au participat la o conferinţă, în Luxemburg, transmite Reuters.

Jean Claude Juncker Getty 1

Alegerea lui Trump duce în zona de risc viitoarele relaţii intercontinentale, în fundamentul şi în structura lor”, a spus Jean-Claude Juncker. Acesta a atras atenţia asupra periculoasei inconsecvenţe a lui Donald Trump în declaraţiile privind politica de securitate. Şi a reamintit momentul în care preşedintele ales al SUA a părut să creadă că Belgia, ţara care găzdiueşte cele mai importante instituţii ale UE, este un oraş.

Va fi nevoie să îl învăţăm pe preşedintele ales ce înseamnă Europa şi cum funcţionează”, a spus preşedintele Comisiei Europene, adăugând că, în mod normal, americanii nu sunt interesaţi de Europa. „Cred că vom pierde doi ani până când domnul Trump va vizita lumea pe care nu o cunoaşte”, spune Jean-Claude Juncker care deja pusese la îndoială viziunea lui Donald Trump asupra comerţului la nivel global, a politicii mondiale şi a securităţii Occidentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri