Joe Biden ar putea fi secretar de Stat în Administrația Hillary Clinton

Data actualizării: Data publicării:
Vice President Joe Biden Campaigns With Democratic Presidential Candidate Hillary Clinton in Scranton, PA
Foto: Guliver / GettyImages

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, este unul dintre principalii candidați pentru postul de secretar de stat aleși de echipa candidatei democrate Hillary Clinton, informează Agerpres.

Vice President Joe Biden Campaigns With Democratic Presidential Candidate Hillary Clinton in Scranton, PA
Joe Biden / FOTO: Gulliver / Getty Images

Publicația „Politico” a relatat joi seară, citând o sursă neprecizată, că Hillary Clinton și consilierii ei au discutat despre cum să-l abordeze pe Biden în privința atribuirii postului, în caz că fosta șefă a diplomației va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

Majoritatea sondajelor naționale de opinie o creditează pe Hillary Clinton cu un avans important în fața republicanului Donald Trump în cursa pentru Casa Albă.

Joe Biden a devenit o voce respectată în politica externă în timpul celor 36 de ani în care a activat în Senatul SUA, unde a fost președinte al Comisiei pentru relații externe, fiind chiar coleg cu fosta primă doamnă când aceasta a fost senator de New York.

NBC News a relatat ulterior că Biden este luat în calcul pentru postul de șef al diplomației.

Joe Biden a luat în considerare și o candidatură pentru obținerea nominalizării democrate în 2016, dar în cele din urmă el a făcut campanie pentru Hillary Clinton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri