Măsuri draconice pentru a-i asigura paza lui Donald Trump

Data publicării:
As Donald Trump Wins Presidency, Country Reacts
NEW YORK, NY - NOVEMBER 09: A New York Police officer uses a megaphone to keep people who have stopped to gawk and take photographs moving along the sidewalk across 5th Avenue from Trump Tower November 9, 2016 in New York City. Republican candidate Donald Trump won the 2016 presidential election in the early hours of the morning in a widely unforeseen upset. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Turnul Trump, unde locuieşte noul preşedinte-ales al Statelor Unite, a devenit una dintre cele mai bine păzite clădiri din America, după victoria candidatului republican. La intrarea în turnul în care îşi au biroul mii de oameni au fost montate garduri de securitate iar camioane pline cu nisip au fost parcate pe post de baricade. Mai mult, spaţiul aerian de deasupra clădirii a fost restricționat. 

5th Avenue 725, New York.  În acest loc se află Turnul Trump, clădirea care va servi drept sediu noii administraţii a lui Donald Trump, până când acesta se va muta la Casa Albă.

Autorităţile au luat măsuri dure de securitate pentru a-l păzi, atât pe preşedintel ales cât şi pe familia acestuia. Accesul în blocul de 58 de etaje a fost restricţionat, iar în zonă au fost desfăşurate forţe de ordine înarmate până-n dinţi. Ori de câte ori Donald Trump pleacă sau revine acasă, circulaţia este blocată. Preşedintele ales este mereu însoţit de o coloană oficială formată din 12 maşini

O să fie un coşmar pentru poliţia din New York. Mai ales acum, de când e preşedintele ales, oamenii vor dori să meargă şi să vadă clădirea. Va deveni o nouă atracţie turistică. Cred că o să vedem un amestec de forţe private de pază şi poliţişti newyorkezi”, a spus expertul în securitate, Joe Giacalone.

Misiunea autorităţilor nu este una uşoară, mai ales că vorbim de asigurarea securităţii unei clădiri publice, în mijlocul unei zone extrem de aglomerate.

Newyorkezii nu par deranjaţi de măsurile draconice.

„Datorită prezenţei poliţiştilor, este mai uşor pentru oameni să treacă pe aici”, a spus un newyorkez.

„Într-o lună sau două, totul va reveni la normal. Sunt sigură. Aşa e în New York”, a adăugat alt newyorkez.

Autorităţile americane au instituit o zonă de restricţie aeriană în jurul Turnului Trump din Manhattan. Avioanele, elicopterele şi dronele nu vor avea voie să zboare pe o rază de 3,7 kilometri în jurul clădirii, iar aeronavelor le este interzis să traverseze zona la o altitudine mai mică de 900 de metri. Asta ar putea schimba traseul avioanelor care efectuează curse de pe aeroportul LaGuardia, aflat în apropiere.

Restricţiile rămân în vigoare până la sfârşitul după jumătatea lui ianuarie 2017, când Donald Trump ar trebui să se mute la Casa Albă. Dar nici atunci, viaţa miliardarului nu va reveni la normal. Preşedinţii americani au numeroase interdicţii: nu au voie să conducă pe drumurile publice şi nu pot folosi telefoane obişnuite. De asemenea, nu pot avea niciun venit în afara salariului de la Guvern, iar asta, pentru un om de afaceri precum Donald Trump, ar putea deveni o problemă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri