Trump promite măsuri radicale în primele 100 de zile de mandat

Data actualizării: Data publicării:
<> on November 19, 2015 in Newton, Iowa.
<> on November 19, 2015 in Newton, Iowa.

Donald Trump şi-a prezentat planul pentru primele 100 de zile la Casa Albă, plan pe care îl va aplica dacă va reuşi să câştige alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Programul este o întoarcere la 180 de grade faţă de era Obama. Magnatul a promis să renegocieze drastic şi chiar să încheie acorduri internaţionale extrem de importante pentru Statele Unite, să anuleze plăţi în valoare de miliarde de dolari către programe ONU şi să limiteze migraţia.

Republicanul a spus că va renegocia Acordul Nord-American de Liber-Schimb (NAFTA) cu Mexicul și Canada și că va renunța la Parteneriatul Trans-Pacific (TPP).

„Ne aflăm la o răscruce specială. Vom repeta greșelile trecutului sau alegem să credem că încă ne așteaptă un mare viitor, același lucru fiind valabil și în ceea ce privește măreața noastră țară? Toate acordurile comerciale în vigoare sunt îngrozitoare şi oamenilor care au aprobat aceste acorduri ar trebui să le fie ruşine. Sunt greşite", a declarat Trump.

De asemenea, republicanul a spus că va crea 25 de milioane de locuri de muncă în următorii 10 ani şi va curăţa mlaştina politică de la Washington.

„Vom curăţa mlaştina din Washington DC şi o vom înlocui cu un nou guvern cu, despre şi pentru popor. Un amendament al Constituţiei prin care să limităm numărul de mandate în Congres. Vom îngheţa toate angajările în sistemul de stat, cu excepţia armatei, siguranţei publice şi sănătăţii. Vom impune ca pentru fiecare lege administrativă nouă, alte două să fie eliminate”, a spus republicanul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri