SUA | Ultimele mitinguri de campanie ale candidaților

Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump

Jon Bon Jovi şi Bruce Springsteen, dar şi cuplul prezidenţial, au urcat pe scenă la unul dintre ultimele mitinguri ale campaniei lui Hillary Clinton. Potrivit staff-ului ei, acesta a atras 40.000 de oameni, un record pentru un miting electoral. În schimb, Donald Trump a mers, în ultima zi de campanie, la cinci mitinguri, în tot atâtea state.

„Să facem toţi ce putem face ca să putem spune, când ne amintim de 2016, că am stat alături lui Hillary Clinton, de partea cea bună a istoriei”, a spus Bruce Springsteen în deschiderea concertului pe care l-a susținut la miting.

Alături de Hillary Clinton au fost fiica ei, Chelsea, soțul ei, Bill, și actulul cuplu prezidențial, Michelle și Barack Obama. 

„Sunt incredibil şi ridicol de mândră de mama mea. Vreau să cred că sunt cea mai entuziasmată persoană de aici, dar tata s-ar putea să fie chiar mai entuziasmat decât de mine”, a spus Chelsea Clinton.

„Candidata noastră şi-a desfăşurat campania aşa cum şi-a trăit toată viaţă: hotărâtă să facă schimbări pentru alţii, dovedind că, indiferent ce se întâmplă, indiferent cum este atacată, indiferent ce obstacole apar, ea se gândeşte la ceilalţi, la viitorul pe care îl merită copiii şi nepoţii noştri, la cum putem să avansăm împreună”, a adăugat fostul președinte al SUA, Bill Clinton.

Michelle și Barack Obama au îndemnat publicul să o voteze pe Hillary Clinton. 

„Credem că responsabilitatea noastră faţă de voi şi faţă de această ţară nu se încheie când plecăm de la Casa Albă. De aceea, eu şi Barack am lucrat atât de mult în această campanie, fiindcă noi credem că avem datoria să ne asigurăm că predăm ţara unui lider în care putem avea toţi încredere”, a spus actuala Primă Doamnă a SUA.

„Pun pariu că veţi respinge teama şi veţi alege speranţa. Pun pariu că înţelepciunea, decenţa şi generozitatea poporului american vor învinge din nou. Iar acesta e un pariu pe care nu l-am pierdut niciodată. Următorul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Hillary Clinton!”, a precizat Barack Obama. 

Candidata democrată la președinția SUA l-a numit pe Donald Trump „imprevizibil” și care „pune totul în pericol”. 

„Există o alegere clară în acest scrutin. Una între dezbinare şi unitate. Între o economie care funcţionează pentru toţi sau numai pentru cei bogaţi. Între un lider puternic şi constant şi un om imprevizibil care poate pune totul în pericol. Să n-aveţi îndoieli, valorile noastre de bază sunt puse la încercare în aceste alegeri. Să mergem la vot, Philadelphia! Să facem istorie împreună! Mulţumesc şi fiţi binecuvântaţi!”, a spus președinta SUA. 

În schimb, ultimul miting al lui Donald Trump abia a început. Are loc la Grand Rapids, Michigan, unde câteva mii de persoane s-au adunat s ă-l asculte pe candidatul republican. Donald Trump a mers, în ultima zi de campanie, la cinci mitinguri, în tot atâtea state. În dezavantaj în sondaje, deşi diferenţa dintre el şi candidata democrată s-a topit în ultimele zile, Donald Trump a încercat să convingă cât mai mulţi alegători.

„Va fi cel mai important vot pe care l-aţi dat vreodată în viaţa voastră, pentru că împreună vom face America bogată din nou, vom face America puternică din nou, vom face America sigură din nou şi, da, vom face America măreaţă din nou. Vă puteţi imagina patru ani cu Hillary? Vorbesc serios. N-aş vrea să mă uit la ştiri în fiecare seară. Nu vine lumea la mitinguri, aşa că îi aduce pe Beyonce şi Jay-Z. Îmi plac amândoi. Şi ştiţi ce se întâmplă? Pe mine vin să mă asculte mai mulţi oameni decât pe ei. Liderii noştri sunt incompetenţi. Preşedintele Obama face campanie cu Hillary Clinton pentru că ea nu e în stare. Nu e în stare. Aşa că se duce Obama cu Air Force One, care costă o avere”, a spus candidatul republican la președinția SUA.

Urmăriți alegerile din SUA la Digi24, chiar dacă este marți, zi de lucru, și chiar dacă este noapte! Digi24 va reflecta în direct, în ediții speciale, procesul electoral american, în noaptea de marți spre miercuri. Fiți primii care află nemijlocit cum decurge una dintre cele mai strânse și mai costisitoare curse electorale din istoria Statelor Unite. Oricine va ieși președinte, se va scrie istorie!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri