Trump numește o femeie, fiica unor emigranți din India, ambasador la ONU

Data publicării:
nikki haley

Donald Trump a numit-o pe guvernatoarea statului Carolina de Sud,  Nikki Haley, în postul de ambasador al Statelor Unite la ONU, potrivit presei americane.

nikki haley

Haley este prima femeie și primul membru de rang înalt din echipa Trump cu părinți imigranți. Fiica unei familii din India, Nikki Haley a fost unul dintre cei mai vocali critici ai lui Donald Trump pe parcursul campaniei electorale. Haley este membră a Partidului Republican și, la 44 de ani, este cea mai tânără persoană care ocupă funcția de guvernator în Statele Unite, fiind considerată o stea în ascensiune în politica americană.

 

Deși l-a votat în cele din urmă pe Trump la 8 noiembrie, pe parcursul campaniei electorale, viitorul ambasador al SUA la ONU anunțase că nu este un fan al celui care a fost ales președinte. În cadrul alegerilor preliminare din Partidul Republican, Haley l-a susținut pe senatorul de Florida Marco Rubio, iar după ce acesta s-a retras, l-a sprijinit pe senatorul Ted Cruz, contracandidatul lui Trump din finala pentru nominalizarea în cursa pentru Casa Albă din interiorul Partidului Republican. 

Născută Nimrata Randhawa, guvernatorul Carolinei de Sud este prima persoană care ajunge într-o astfel de funcție fiind femeie și aparținând unei minorități într-un stat american profund conservator, cu o lungă și dureroasă istorie a conflictelor rasiale. A fost crescută în religia sikh (un cult religios monoteist răspândit în India, mai ales în regiunea Punjab) iar prin căsătorie a devenit creștină.

Haley a avut poziții publice împotriva primirii pe teritoriul Carolinei de Sud a refugiaților sirieni. Recent, ea a fost aleasă vicepreședinte al Asociației Guvernatorilor Republicani. Ea este la al doilea și ultimulo mandat de guvernator. A fost aleasă în 2010, fiind adusă la putere de valul de simpatie pentru Tea Party, o mișcare antisistem pe care ulterior au integrat-o republicanii, beneficiind și de susținerea guvernatoarei de Alaska Sarah Palin.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri