Victoria lui D. Trump, comentată de politicienii români

Data publicării:
GOP Nominee Donald Trump Casts His Vote In The 2016 Presidential Election
NEW YORK, NY - NOVEMBER 8: Republican presidential nominee Donald Trump departs after voting at the Beckman Hill International School in New York City. After a contentious campaign season, Americans go to the polls today to choose the next president of the United States. (Photo by Aaron P. Bernstein/Getty Images)

Mesaje pentru Donald Trump au plecat şi din România. Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe magnatul republican la scurt timp după ce acesta a câştigat alegerile. Iar premierul Dacian Cioloş a trimis o scrisoare de felicitare vicepreşedintelui american. Importanţa alegerilor de peste Ocean şi efectele scrutinului american au fost comentate pe reţelele de socializare şi de alţi lideri politici români.

Şeful statului a subliniat angajamentul României de a continua parteneriatul cu Statele Unite.

„Ştiţi că astăzi am trimis o scrisoare de felicitare preşedintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump, scrisoare în care în afară de felicitări i-am transmis că sunt şi suntem dispuşi să colaborăm pentru a întări parteneriatul pe care îl avem, Parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii”, a declarat Klaus Iohannis.

Un mesaj similar a trimis şi premierul Dacian Cioloş: „România are un parteneriat strategic cu Statele Unite, care a rezistat dincolo de diferite administraţii în Statele Unite sau de lideri politici în România”.

Şi liderul social-democrat este convins că parteneriatul României cu Statele Unite va rămâne puternic după victoria lui Donald Trump.

Şi liderul PNL, Alina Gorghiu, a comentat rezultatul: „Este un semnal de schimbare pe care cea mai mare democraţie din lume l-a dat, un mesaj că liderii politici trebuie să rezoneze cu agenda publică şi că atunci când nu o fac, schimbarea se produce”.

În schimb, fostul preşedinte Traian Băsescu avertizează asupra pericolelor apărute după votul din SUA.

„După Brexit, SUAexit! Prea mult pentru anchilozata Uniune Europeană care trebuie să înţeleagă un lucru fundamental: ori se schimbă rapid prin acţiunea imediată a politicienilor, ori o schimbă popoarele așa cum au făcut britanicii şi americanii", a scris pe contul său de Facebook, Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri