Vitrine sparte, maşini vandalizate şi gaze lacrimogene - proteste după alegerea lui Trump

Data publicării:
proteste sua

Americanii se împacă greu cu victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale. Pentru a treia noapte consecutiv mii de oameni au protestat în marile oraşe de peste ocean, şi l-au acuzat pe preşedintele ales de rasism, demagogie şi misoginism. Noaptea trecută au fost mai puţin protestatari în stradă, dar au fost la fel de violenţi. Poliţia din statul Oregon a caracterizat mişcarea de stradă drept o revoltă.

Vitrine sparte, maşini vandalizate şi gaze lacrimogene. Aşa a arătat a doua noapte de proteste în statul Oregon, unde mii de oameni au contestat în stradă victoria lui Donald Trump. Manifestanţii au aruncat cu pietre în poliţişti, iar aceştia au ripostat cu grenade asurzitoare.

Proteste au fost şi în California, în special în oraşul Oakland, unde sute de oameni au blocat o autostradă.

Iar în New York, Turnul Trump, care a servit şi ca sediu de campanie pentru candidatul republican, a devenit din nou locul unde s-au adunat oponenţii preşedintelui ales.

La Washington D.C., protestatarii s-au adunat în faţa unui hotel al lui Donald Trump. Au adus cu ei pancarte cu mesaje pro-imigranţi, pro-egalitate şi au scandat lozinci împotriva noului preşedinte ales.

„Pe afişul meu scrie că împreună putem opri asta. Noi suntem mai mulţi decât ei. Hillary a câştigat votul popular. Dragostea învinge ura. Trebuie să continuăm lupta asta!”

„Opriţi-l pe Trump, aduceţi pace! Opriţi-l pe Trump, aduceţi pace!”

Sute de oameni au demonstrat şi în centrul oraşului Baltimore, din Maryland, unde peste 85 la sută dintre votanţi au susţinut-o pe Hillary Clinton.

Scandările au răsunat în pauza de masă de la o şcoală din Michigan. Şi nu este singurul incident. Mai mulţi afroamericani şi hispanici s-au plâns pe reţelele sociale că au fost agresaţi pe stradă, iar la Universitatea New York, pe uşa unei săli de rugăciune pentru studenţi a apărut un graffiti cu numele lui Donald Trump. Cu graffiti au fost acoperite şi uşile de la grupurile sanitare dintr-un liceu din Minnesota. Mesajele desenate aici - „#Mergi înapoi în Africa" Doar pentru albi", „ America Albă" şi simplu „Trump".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri