Angela Merkel și-a amânat vizita la Casa Albă

Data publicării:
German Federation Of Industry Annual Congress
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 06: German Chancellor Angela Merkel speaks at the annual congress of the Federation of German Industry (BDI) on October 6, 2016 in Berlin, Germany. Jordanian Queen Rania is the guest of honour this year and spoke on what she calls Empathy 4.0, an initiative she hopes that will allow a better reception of refugees across the globe. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Vremea rea din SUA a facut-o pe Angela Merkel să-şi amâne vizita la Casa Albă, programată iniţial pentru astăzi. 20 de milioane de americani din nord-estul ţării sunt afectaţi de cea mai violentă furtună de zăpadă din această iarnă. În statul New York este stare de urgenţă, iar populaţia a fost sfătuită să evite deplasările. Şcolile din New York sunt închise, iar la Washington mulţi oameni lucrează de acasă.

Botezată de meteorologi Stella, furtuna aduce rafale de vânt de până 90 de kilometri pe oră şi ninsori abundente în regiunea nord-estică a Statelor Unite. În Wisconsin, ninsoarea a provocat deja accidente în lanţ, iar la Chicago zăpada a venit si cu o scădere drastică a temperaturilor.

Şcolile din New York, Philadelphia şi Boston au fost închise. La sediul ONU din New York nu se lucrează, iar traderii de pe Wall Street vor munci de acasă. Stratul de zăpadă va atinge 60 de centimetri în oraş, iar primarul a anunţat că a pregătit 1.600 de pluguri şi 689 de camioane care vor împrăştia sare.

„Va fi o furtună violentă şi toată lumea ar trebui să o ia în serios”, a spus Bill de Blasio, primarul New York-ului.

În statul New York, guvernatorul a declarat preventiv stare de urgenţă, cerând personalului neesenţial să rămână acasă. În toată regiunea, populaţia a fost sfătuită să evite deplasările cu maşina. Aproape 20 de milioane de oameni care locuiesc în zone de coastă sunt sub avertizări de inundaţii. Furtuna va afecta şi Washingtonul, care va funcţiona la cote de avarie.

Peste 4.600 de zboruri programate azi au fost anulate deja de pe aeroporturile din Washington, Philadelphia, Boston şi Chicago, iar numărul lor este aşteptat să crească în orele următoare.

De asemenea, Ministerul de Externe din România a emis o avertizare de călătorie în perioada 14-15 martie pentru românii care călătoresc în SUA. 

Pentru statele Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire,  New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island și Vermont au fost emise avertismente de furtună de zăpadă, cu ninsori abundente, temperaturi scăzute și viscol, în vigoare până la 15 martie 2017/. Autoritățile recomand evitarea călătoriilor care nu sunt urgente. Traficul aerian și feroviar în marile orașe - New York, Boston, Philadelphia - este afectat, peste 1500 de curse aeriene fiind anulate.

Pentru orașul New York, avertizarea de furtună de zăpadă este în vigoare în cursul zilei de 14 martie 2017. Cursele din și spre aeroporturile JFK, LaGuardia și Newark  sunt, în cea mai mare parte, anulate sau vor prezenta întârzieri considerabile, avertizează MAE. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri