Ar fi bombardat Hillary Clinton Siria dacă era președinte?

Data publicării:
hillary clinton din profil rosteste un discurs
Hillary Clinton a candidat la alegerile prezidențiale din 2016. Foto: Gulliver/ Getty Images

În primul ei interviu după înfrângerea la alegerile din SUA și cu doar câteva ore de atacul SUA asupra Siriei, Hillary Clinton spunea că Statele Unite trebuie să bombardeze bazele militare siriene, „pentru a-l opri pe Bashar al-Assad să mai atace oameni nevinovați”. Fosta candidată la președinția SUA a precizat că ea a pledat pe când era parte din Administrația Obama pentru o reacție mai fermă față de Siria. 

Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
Foto: Gulliver/ Getty Images

„Cred că ar fi trebuit să fim mai hotărâți să îl confruntăm pe Assad. Cred că ar fi trebuit și că trebuie în continuare să bombardăm bazele sale militare (ale lui Assad n.red) și să îl împiedicăm să le mai folosească ca să bombardeze oameni nevinovați și să îi atace cu gaz sarin”, a spus fosta candidată la președinția SUA, conform Reuters.

De asemenea, ea a declarat că a militat pentru instalarea unei zone de interdicție aeriană în Siria, dar președintele de atunci, Barack Obama, s-a opus. 

Declarația lui Hillary Clinton a venit cu câteva ore înainte ca SUA să lanseze rachete de croazieră împotriva unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad.  

Statele Unite au mai lansat lovituri aeriene asupra Siriei, încă din septembrie 2014, în timpul președintelui Barack Obama, dar ca parte a coaliției anti-ISIS și până acum țintiseră numai grupările teroriste, nu și forțele guvernamentale siriene. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri