Atac armat la un centru comercial din SUA

Data actualizării: Data publicării:
Cascade-Mall-shooting-aerial-jpg

Încă un incident armat în Statele Unite. Cinci oameni au fost împuşcaţi mortal într-un mall din Washington, după ce un bărbat a deschis focul la întâmplare. Atacatorul a reuşit să fugă, dar poliţiştii sunt pe urmele lui. Nu au însă prea multe indicii despre suspect.

Era plin aseară la ora locală 19 centrul comercial Cascade Mall. Erau sute de oameni la cumpărături, când, din senin, un bărbat a deschis focul într-unul dintre magazine.

Joe Zavala, martor: „Apoi, am văzut un bărbat care trăgea în oameni. M-am ridicat să mă duc să mă uit mai îndeaproape, iar el m-a văzut. A îndreptat arma către mine şi am fugit.”

Armando Patino, martor: „Unii oameni nu ştiau ce să facă, aşa că i-am băgat în magazin, ne-am ascuns în spate. Am stat acolo până ne-au anunţat să evacuăm.”

Poliţiştii, medicii şi pompierii au intervenit în număr mare pentru a evacua clădirea şi pentru a-i transporta pe răniţi la spital. Forţele de ordine caută un suspect de origine hispanică. Momentan autorităţile spun că nu au dovezi că incidentul ar fi unul de natură teroristă.

Mark Francis, purtător de cuvânt al poliţiei din Washington: „Nu cunosc motivul chiar acum şi nici nu am alte detalii privind înfăţişarea atacatorului. Îl căutăm şi urmărim toate pistele posibile.”

Asemenea incidente au loc frecvent în Statele Unite. Doar de la începutul anului, 462 de persoane au fost ucise în atacuri armate. Preşedintele Barack Obama şi alţi lideri politici, în special democraţi, au cerut înăsprirea legislaţiei privind accesul la armele de foc. Dar modificările au fost blocate în repetate rânduri de către republicani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri