Averea lui Jeff Bezos a depăşit în premieră 100 de miliarde de dolari

Data publicării:
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Jeff Bezos este fondatorul Amazon si cel mai bogat om din lume. Foto: Gulliver/GettyImages

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a crescut cu 2,4 miliarde de dolari, la 100,3 miliarde de dolari, după ce acţiunile retailerului online au urcat vineri cu peste 2% datorită optimismului investitorilor legat de vânzările de Black Friday, relatează News.ro citând Bloomberg.

Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Foto: Gulliver/GettyImages

Cumpărăturile online care au avut loc de Black Friday au crescut cu 18,4% faţă de anul trecut, potrivit datelor publicate de compania Adobe Analytics, iar investitorii mizează că Amazon va atrage o parte mai mare din cheltuielile online, în sezonul cumpărăturilor de iarnă.

Prin depăşirea pragului de 100 de miliarde de dolari, Bezos, în vârstă de 53 de ani, devine primul miliardar care reuşeşte acest lucru din 1999, când performanţa a fost realizată de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Averea lui Bezos s-a mărit cu 32,6 miliarde de dolari de la începutul acestui an, înregistrând cea mai mare creştere în cadrul indicelui Bloomberg al miliardarilor, care include 500 de persoane. Numai în această săptămână acţiunile Amazon au avansat cu 5%.

În timp ce averea lui Bezos atinge noi maxime, vor apărea probabil mai multe întrebări legate de ceea ce intenţionează să facă cu banii. Spre deosebire de Bill Gates, care a fost cel mai bogat om din lume până când a fost depăşit de Bezos în octombrie, şi de investitorul american Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, cu 78,9 miliarde de dolari, co-fondatorul Amazon nu s-a implicat prea mult în activităţi caritabile.

Bezos abia a început să se concentreze pe acţiuni filantropice, iar în iunie a solicitat pe Twitter idei despre cum poate să ajute oamenii.

Începând din 2002, Bezos a renunţat la acţiuni Amazon în valoare de circa 500 de milioane de dolari, la preţurile actuale, potrivit unei analize realizate de Bloomberg. Miliardarul a anunţat în luna aprilie că va vinde în fiecare an acţiuni Amazon de 1 miliard de dolari, pentru a finanţa compania sa din industria spaţială, Blue Origin.

Gates, în vârstă de 62 de ani, are o avere de 86,8 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, care ar fi valorat peste 150 de miliarde de dolari dacă nu ar fi renunţat la acţiuni Microsoft de 700 de milioane de dolari şi la 2,9 miliarde de dolari în numerar şi alte active, pentru finanţarea acţiunilor filantropice.

Averea lui Bezos şi datele referitoare la acţiunile Amazon reflectă cotaţiile de la închiderea de vineri a bursei din New York.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri