Avocatul personal al lui Trump a refuzat o audiere în Congresul SUA

Data publicării:
Congress Gridlocked Over Continuing Resolution Legislation
WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 29: An American flag waves outside the United States Capitol building as Congress remains gridlocked over legislation to continue funding the federal government September 29, 2013 in Washington, DC. The House of Representatives passed a continuing resolution with language to defund U.S. President Barack Obama's national health care plan yesterday, but Senate Majority Leader Harry Reid has indicated the U.S. Senate will not consider the legislation as passed by the House. (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Ancheta Congresului SUA pe tema presupusului amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 și a posibilelor conexiuni ale apropiaților președintelui american Donald Trump cu Moscova s-a extins la Michael Cohen, avocatul personal al liderului de la Casa Albă, a informat marți postul ABC News, preluat de Reuters.

Congress Gridlocked Over Continuing Resolution Legislation
Foto: Gulliver/GettyImages

Citând o declarație de presă a lui Cohen, ABC News a informat că acesta a confirmat că i s-a cerut să ofere informații și să depună mărturie în fața anchetatorilor în Camera Reprezentanților și în Senat, dar a precizat că a refuzat să facă acest lucru.

Motivul invocat de Cohen: „solicitarea era prost formulată, mult prea generală și era imposibil să poată fi oferit un răspuns”, scrie Agerpres.

După ce acesta a respins solicitarea de cooperare, senatorii au votat în mod unanim pentru a le permite co-preşedinţilor Comisiei pentru informaţii - republicanul Richard Burr şi democratul Mark Warner - să emită citaţii atunci când este nevoie pentru a continua investigaţia cu privire la Rusia.

Cohen nu este primul asociat al miliardarului republican care refuză să coopereze în investigaţia congresmenilor. Fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn, a primit chiar o citație pentru a fi audiat de Comisia pentru informaţii din Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri