Barack Obama intervine în conflictul rasial din Charlotte

Data publicării:
sua protest violent politisti

Situaţia din oraşul american Charlotte, unde un bărbat afro-american a fost ucis de un poliţist, s-a mai liniştit după trei nopţi de proteste, multe violente. Pentru prima dată de la izbucnirea crizei preşedintele Barack Obama a simţit nevoia să intervină.

Chiar dacă, în mare, demonstraţia de noaptea trecut a fost liniştită, au existat unele mici incidente. Un protestatar a aruncat o sticlă spre forţele de ordine.

Până la urmă, cel care a aruncat sticla şi-a cerut scuze. De altfel, atmosfera din oraşul scindat de tensiunile rasiale a fost mai relaxată, iar demonstranţii au salutat chiar un membru al Gărzii Naţionale.

Preşedintele Barack Obama a făcut apel la găsirea unei soluţii paşnice în criza nou-apărută.

Barack Obama, preşedintele SUA: „Cei mai mulţi dintre protestatari, care au fost îngrijoraţi în legătură cu relaţiile dintre poliţie şi comunitate, acţionează în mod corect. Din când în când, vedem însă indivizi care fac acest lucru incorect.”

Avocatul familiei bărbatului ucis de poliţie atrage atenţia că, pentru publicarea imaginilor cu acel moment, ar trebui să ţină cont şi de sentimentele rudelor.

Justin Bamberg, avocatul familiei Scott: „Această familie nu este de acord cu demonstranţiile violente sau cu faptul că oameni nevinovaţi sunt răniţi sau ucişi.”

În Statele Unite au fost, în ultimii ani, mai multe cazuri de afro-americani ucişi de forţele de ordine. Asemenea incidente au provocat ample proteste faţă de modul în care intervin autorităţile. Manifestanţii au cerut tratament egal în faţa legii, indiferent de rasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri