Bob Dylan nu a participat la dineul organizat de Obama

Data publicării:
bob dylan pe scena
Foto: GettyImages

Bob Dylan, care a confirmat recent că nu va fi prezent pe 10 decembrie la Stockholm la ceremonia oficială de înmânare a premiilor Nobel, nu a participat nici la dineul organizat la Casa Albă în onoarea americanilor care au câştigat aceste distincţii.

bob dylan pe scena
FOTO: Getty Images

”Din păcate, Bob Dylan nu va fi prezent la Casa Albă astăzi”, a declarat, miercuri, Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, precizând că artistul nu a oferit nicio explicaţie pentru absenţa sa de la acest dineu oficial, scrie News.ro.

În absenţa ”celui mai mare poet în viaţă”, potrivit cuvintelor rostite de Per Wästber, membru al Academiei Suedeze, preşedintele Obama şi-a concentrat elogiile celorlalţi laureaţi americani ai premiului Nobel care au răspuns invitaţiei sale de a participa la dineul de la Casa Albă: Oliver Hart (economie), Fraser Stoddart (chimie), Duncan Haldane (fizică) şi Michael Kosterlitz (fizică).

Paradoxal, potrivit jurnaliştilor de la Le Figaro, este foarte posibil ca această atitudine să nu facă altceva decât să sporească şi mai mult admiraţia - imensă - pe care preşedintele american o are faţă de Bob Dylan.

Într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, Barack Obama a relatat felul în care a decurs unica lui întâlnire cu renumitul cântăreţ, în cadrul unei scurte vizite a acestuia la Casa Albă, în 2010.

Contrar majorităţii uriaşe a artiştilor care merg în acel loc încărcat de istorie, Bob Dylan nu s-a prezentat la repetiţii şi nu a cerut să se fotografieze cu preşedintele şi soţia lui.

”A venit, a cântat «The Times They Are A-Changin», şi-a terminat cântecul, a coborât de pe scenă, mi-a strâns mâna (eram în primul rând), a schiţat doar un mic rictus şi a plecat. Asta a fost tot. A fost singura noastră interacţiune”, a povestit Barack Obama în interviul din revista Rolling Stone.

”Însă eu mi-am spus: «Exact pentru asta îl iubim pe Bob Dylan. Nu vrem să fie complice şi amuzant cu noi. Vrem ca el să păstreze o formă de distanţă faţă de toate aceste lucruri». A fost fantastic”, a adăugat Barack Obama.
Legendarul cântăreţ folk american Bob Dylan a devenit primul cântăreţ din lume care a câştigat premiul Nobel pentru literatură, pe 13 octombrie 2016, pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

Deşi fanii şi colegii de breaslă ai artistului american l-au felicitat în număr mare pentru câştigarea premiului, artistul, în vârstă de 75 de ani, nu a vorbit în mod public despre acest trofeu prestigios până la sfârşitul lunii octombrie, când a acordat un interviu pentru The Telegraph, în care a spus că apreciază foarte mult această distincţie literară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri