Bunicul lui Trump a implorat să nu fie deportat din Germania în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Chicago
Foto: Gulliver/Getty Images

Bunicul preşedintelui-ales Donald Trump a implorat autorităţile germane să nu-l deporteze din această ţară, după ce nu şi-a satisfăcut serviciul militar obligatoriu, scrie ziarul Bild în ediţia de luni, citat de News.ro.

Donald Trump Campaigns In Chicago
Foto: Gulliver/Getty Images

Într-o scrisoare din arhiva oraşului Speyer, în sud-vestul Germaniei, bunicul viitorului preşedinte american, Friedrich Trump, l-a implorat pe Luitpold - "preaiubitul, înţeleptul şi dreptul" prinţ regent al Bavariei - să nu-l expulzeze, scrie ziarul german.

Bunicul lui Donald Trump a crescut la Kallstadt, în landul Renania-Palatinat (sud-vest), însă a plecat în Statele Unite în jurul lui 1885, mai întâi la New York, iar apoi în Vest, în timpul Goanei după Aur, unde şi-a înfiinţat taverne şi un bordel.

Friedrich şi soţia sa s-au întors la Kallstadt după ce li s-a făcut dor de acasă, însă au fost obligaţi să se întoarcă în Statele Unite în 1905, din cauză că nu şi-au anunţat oficial plecarea şi pentru că bărbatul nu şi-a satisfăcut serviciul militar obligatoriu.

"Cererea sa cea mai servilă" de a nu fie deportat a fost respinsă de Luitpold tot printr-o scrisoare, pe care Bild a putut să o consulte.

Documentele au fost scoase din arhive de către istoricul local Roland Paul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri