C. T. Popescu: E de mirare cum de nu a fost până acum New York ţinta unui asemenea atac

Data publicării:
duba ala new york

Atac terorist în Manhattan, New York, marți seară. Un bărbat a lovit mai multe persoane cu o dubă, ulterior fiind arestat de polițiști. Poliția din New York a anunțat oficial că este un incident terorist, iar până la această oră este vorba despre opt persoane decedate și 12 răniți. "Astfel de indivizi dezaxaţi nu sunt decât nişte unelte şi probabil că lungă vreme de acum înainte, după ce ISIS va fi dispărut, vom mai auzi Allah Akbar şi vor muri oameni prin diverse capitale ale lumii.", a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Vedeţi că am ajuns la un soi de banalizare a groazei în privinţa acestui soi de atentate. L-am mai văzut, primul a fost la Nisa.

E de mirare cum de nu a fost până acum New York ţinta unui asemenea atac, e de mirare că nu s-a întâmplat. Se putea să nu se întâmple şi la New York?!

Cred că din 11 septembrie din 2001 este primul atentat de proporţii de la New York, asasinat în masă comis de o persoană care mai mult ca sigur nu e coordonată de nicăieri şi cu atât mai puţin de ISIS care e acum într-o situaţie aproape terminală.

Această ciumă psihică va fi letală în continuare, răspândită de reţelele de comunicaţie, pe internet, deşi izvorul ei, adică aşa zisul Stat Islamic va dispărea, probabil curând.

Nu ai ce face, astfel de evenimente înspăimântătoare pot fi încadrate la capitolul alunecări de teren, inundaţii, incendii, agresiuni ale forţelor natirii, în care mor oamenii. Astfel de indivizi dezaxaţi nu sunt decât nişte unelte şi probabil că lungă vreme de acum înainte, după ce ISIS va fi dispărut, vom mai auzi Allah Akbar şi vor muri oameni prin diverse capitale ale lumii.

Nu contează că atacatorul a fost capturat, nu vor obţine cine ştie ce de la el, deocamdată nu se ştie care a fost motivaţia individului care a tras la Las Vegas. Acela a murit, acesta trăieşte, nu cred că vor obţine lucruri relevate. E doar un ins care are nişte motive de marginalizare şi care intră în vibraţie cu astfel de evenimente petrecute în toate colţurile lumii”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri