Alţi doi membri ai echipei Trump au discutat cu ambasadorul rus

Data actualizării: Data publicării:
Diplomats Discuss New Initiative To Contain Nuclear Proliferation
Ambasadorul Federației Ruse în SUA, Serghei Kisliak | Foto: Gulliver/GettyImages

Cel puțin încă doi membri ai personalului de campanie al lui Donald Trump, în afară de actualul șef al justiției, Jeff Sessions, au discutat cu ambasadorul rus la Washington cu ocazia Convenției naționale a Partidului Republican din iulie 2016, a afirmat joi ziarul „USA Today”, citat de Reuters.

Diplomats Discuss New Initiative To Contain Nuclear Proliferation
Ambasadorul Federației Ruse în SUA, Serghei Kisliak | Foto: Gulliver/GettyImages

Potrivit publicației, directorul național pentru securitate națională al campaniei electorale a lui Trump, J.D. Gordon, și Carter Page, membru al comitetului consultativ pentru securitate națională, declară că s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisliak, scrie Agerpres.

Relațiile cu diplomatul rus l-au costat deja postul pe Michael Flynn, consilierul pentru securitate națională desemnat de președinte după preluarea mandatului la Casa Albă, în timp ce procurorul general Jeff Sessions, acuzat că a ascuns în Congres contactele sale din timpul campaniei cu Serghei Kisliak, s-a recuzat din orice investigație referitoare la implicarea rușilor în campanie.

Sessions, deși susținut în continuare de președinte, și-a anunțat joi retragerea din orice anchetă privind rolul Rusiei în alegerile din SUA, de anul trecut.

Potrivit presei americane, Biroul Federal de Investigații (FBI) anchetează, sub coordonarea Departamentului Justiției, condus de Sessions, posibilele ingerințe ale Moscovei în procesul electoral din Statele Unite.

Cine este Serghei Kisliak

AFP, notează Agerpres, îi face un portret lui Kisliak, diplomatul ale cărui contacte au pus în dificultate administrația președintelui Donald Trump. Profesia sa inițială a fost de inginer. În anii 1970, și-a început cariera în Ministerul rus de Externe. Acum, la 66 de ani, el reprezintă Moscova la Washington de nouă ani. După debutul diplomatic în SUA la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, a ajuns apoi să lucreze la ambasada din capitala americană pe parcursul întregului deceniu 1980.

Înalt, corpolent, vorbitor perfect de engleză, discret în relațiile cu presa, Kisliak a asistat foarte zâmbitor la discursul de marți al președintelui Trump în fața Congresului. Kremlinul afirmă că rolul ambasadorului este să aibă cât mai multe întâlniri. Televiziunea CNN l-a acuzat că ar fi „spionul recrutor-șef” la Washington, ceea ce purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a dezmințit categoric.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri