Charlotte | Imaginile poliției nu rezolvă misterul

Data actualizării: Data publicării:
imagini

La presiunea manifestanţilor care de cinci zile protestează pe străzile din Charlotte, autorităţile au dat publicităţii fragmente din imaginile înregistrate de camera de la bordul unei maşini de poliţie, dar şi de o cameră de corp a unuia dintre poliţiştii care marţi au împuşcat mortal un bărbat de culoare. Imaginile nu lămuresc însă controversa. În continuare nu e clar dacă victima avea sau nu o armă asupra sa. Soţia bărbatului de 43 de ani, tată a șapte copii, susţine că omul era neînarmat.

În înregistrare, forţele de ordine îl somează pe bărbatul de 43 de ani. Acesta iese, în cele din urmă, din maşină. Înregistrarea nu e suficient de clară, astfel că nu îţi poţi da seama dacă bărbatul are sau nu o armă în mână. Poliţiştii încep să tragă.

În sprijinul ofiţerilor acuzaţi de abuz, autorităţile au făcut publice două fotografii în care apar un toc de armă şi o armă, despre care poliţia din Charlotte susţine că îi aparţineau victimei.

Justin Bamberg, avocatul familiei lui Keith Scott: „Nu pare să acţioneze agresiv contra forţelor de ordine aflate la faţa locului. Nu pare să facă gesturi sau mişcări ca şi cum s-ar certa cu cineva. Nu îi loveşte pe poliţişti. Are mâinile pe lângă corp”.

Uciderea bărbatului de culoare, tată a şapte copii, a provocat o serie de manifestaţii violente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri