China îi cere lui Trump să nu amestece Coreea de Nord în relațiile comerciale

Data publicării:
trump
Foto: Guliver/GettyImages

China a cerut luni Statelor Unite să nu lege dosarul nuclear nord-coreean de discuțiile privind comerțul între cele două puteri, după un mesaj pe Twitter al președintelui american Donald Trump, care a acuzat Beijingul de lipsă de acțiune față de Phenian, relatează AFP.

trump
Foto: Guliver/GettyImages

„Considerăm că problema nucleară nord-coreeană și schimburile comerciale chino-americane sunt două subiecte distincte, care țin de domenii complet diferite” și care „nu trebuie discutate în comun”, a afirmat ministrul adjunct al Comerțului, Qian Keming, cu ocazia unei conferințe de presă. 

De altfel, „relațiile comerciale chino-americane, în ansamblu, sunt reciproc avantajoase” și „SUA au obținut mari beneficii din comerțul bilateral și din cooperări în termeni de investiții” mixte, a afirmat oficialul chinez. 

Acest înalt responsabil a răspuns la o întrebare privind postarea de sâmbătă de pe Twitter a lui Donald Trump, în care acesta părea să amenințe cu represalii împotriva Beijingului, acuzat că face prea puțin în ceea ce privește Coreea de Nord după noul tir cu rachetă balistică intercontinentală al Phenianului. 

„Sunt extrem de dezamăgit de China. Foștii noștri lideri stupizi le-au permis să facă miliarde de dolari din comerț pe an, și totuși ei nu fac nimic pentru noi în privința Coreii de Nord, doar vorbe”, a scris Trump pe Twitter. 

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri