Cifrele dezastrului pentru United Airlines după scandalul pasagerului scos cu forţa din avion

Data actualizării: Data publicării:
pasager evacuat

Un pasager a fost dat afară cu forța, în urmă cu o săptămână, dintr-un avion aflat în Statele Unite și aparținând companiei United Airlines. Incidentul nu a rămas fără ecou - 225 de milioane de dolari pe zi a pierdut de atunci compania aeriană.

pasager evacuat

Foto: captură Facebook

Avionul urma să zboare de la Chicago la Louisville, Kentucky. Evenimentul a declanșat un val de indignare după ce un clip video filmat de unul dintre pasageri și în care se observă evenimentele petrecute în timpul incidentului a fost publicat pe internet.

Cei de la Inc.com au pus cap la cap o analiză prin care au încercat să determine scăderea drastică a United Airlines.

1,1% - Atât capital de piață a pierdut United Airlines în urma evenimentelor recente. Adică vreo 225 de milioane de dolari în doar o zi. 

210 milioane - numărul de vizualizări într-o singură zi pe cea mai mare rețea socială din China, Weibo. Conform unor studii, publicul chinez crede că nefericitul pasager a fost bătut din cauza etniei sale. United Airlines rămâne cea mai mare companie aeriană a Statelor Unite.

70 - Numărul de pasageri permis la bordul unei aeronave Embraer E170a. Asta înseamnă că zborul nu fusese rezervat peste măsură, procedeele aplicate pasagerului nefericit devenind astfel și mai greu de justificat.

69 - Vârsta pasagerului care a fost scos în bataie din aeronavă. Acesta a suferit multiple răni la nivel facial și se află, traumatizat, la spital.

2 - Acestea sunt potenţiale anchete după incident, una de către Departamentul Transporturilor din SUA (DOT), alta de către Congresul SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri