Cine sunt consilierii pe politică externă ai lui Donald Trump

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-500116120-3

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Printre membrii echipei sale se numără expertul în terorism Walid Phares, avocatul internaţional specializat pe probleme de energie, George Papadopoulos, fostul inspector general guvernamental Joe Schmitz, dar şi generalul în retragere Keith Kellogg. Restul nu sunt nume cunoscute în rândul experţilor în politică externă.

Phares a declarat pentru Reuters că a început să îl consilieze pe Trump vineri şi că, anterior, a fost consilier pe probleme de securitate al fostului candidat republican la prezidenţiale Mitt Romney, care l-a criticat dur pe Trump.

Într-un email, expertul a precizat că nu a mai discutat personal cu Trump de anul trecut.

Ceilalţi oameni de pe listă nu au putut fi contactaţi pentru a confirma că s-au alătura echipei omului de afaceri.

Schmitz a fost inspector general la Pentagon în timpul administraţiei lui George W. Bush, iar înainte a lucrat pentru Blackwater Worldwide, o fostă companie de securitate desfiinţată după ce angajaţii săi au împuşcat civili în Irak, în 2007.

Kellogg are o experienţă militară considerabilă şi a servit ca şef de operaţiuni în guvernul provizoriu impus de american în Irak, după invazia din timpul adminitraţiei Bush.

Săptămâna trecută, Trump a declarat într-un interviu pentru MSNBC că se bazează pe propriul său instinct în ceea ce priveşte relaţiile internaţionale. “Vorbesc în numele meu, în primul rând pentru că am un cap bun (…). Ştiu ce fac (…). Principalul meu consultant sunt eu”, a spus favoritul la învestitura republicană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri