Clint Eastwood: „Donald Trump a spus multe prostii, dar toți spunem. Să trecem naibii peste asta!”

Data publicării:
GettyImages-538148452

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Într-un interviu acordat revistei Esquire publicat miercuri, legendarul actor și regizor, în vârstă de 86 de ani, de patru ori recompensat cu Oscar, a făcut o evaluare dură a americanilor, calificând actuala generație ca fiind slabă și prea sensibilă.

''În secret, toată lumea a obosit de corectitudine politică (...). Suntem o generație de cârpe. Toată lumea pășește ca pe coji de ouă. Vedem oameni acuzând alți oameni că sunt rasiști și tot felul de lucruri. Când eram mic, aceste lucrurile nu erau numite rasism", a spus Eastwood citat de Agerpres.

Eastwood, o celebritate proeminentă care susține Partidul Republican, la a cărui convenție de învestire a candidaturii prezidențiale a participat în 2012, nu îl susține oficial pe Donald Trump, dar îl preferă, chiar dacă optimistul candidat republican "a spus o mulțime de lucruri stupide". "Nu am sprijinit niciun candidat.(...) Trump spune ceea ce-i trece prin cap. Și, uneori, nu este bine. (...) Eu nu sunt întotdeauna de acord cu el", a spus actorul.

Actorul i-a luat apărarea lui Donald Trump în scandalul său cu magistratul Gonzalo Curiel, pe care l-a acuzat că este părtinitor în judecarea procesului intentat de mai mulți studenți Universității Trump, din cauza originii sale mexicane.

„Acum, Trump este rasist pentru că a vorbit despre judecătorul ăsta. Da, e o greșeală să-ți spui părerea despre faptul că tipul ăsta s-a născut din părinți mexicani și chestii de-astea. A spus multe prostii, dar toți spunem. Din ambele părți. Dar toată presa a sărit ‘O, asta este rasism!’ și a făcut un tapaj uriaș. Să trecem naibii peste asta. Este o perioadă tristă din istorie, ” a declarat starul.

Trump, învestit oficial candidat al Partidului Republican la alegerile din toamnă, s-a remarcat în campania electorală prin declarațiile sale scandaloase împotriva femeilor, imigranților mexicani sau a musulmanilor, amintește AFP.

Clint Eastwood nu a participat la Convenția republicană de anul acesta, după faimosul discurs ținut la precedenta convenție din 2012, când a vorbit cu un imaginar Barack Obama într-un scaun gol amplasat lângă el pe scenă. Eastwood a recunoscut în interviul pentru Esquire că a regretat acel discurs, a cărui idee i-a venit când era în culise și a auzit cântecul lui Neil Diamond ''I am, I said'', ale cărui versuri spun ''și nimeni nu a auzit nimic, nici măcar scaunul".

Fost primar al micului oraș californian Carmel-by-the-Sea, Eastwood tocmai a terminat de regizat filmul ''Sully'', cu Tom Hanks, care va fi lansat în septembrie în Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri