Compania Trump a încercat să obţină o afacere imobiliară din Moscova, în timp ce republicanul candida la preşedinţia SUA

Data publicării:
President Trump Speaks On Infrastructure Meeting Held At Trump Tower
Foto: Guliver/Getty Images

Compania lui Donald Trump a încercat să obţină o afacere imobiliară din Moscova la sfârşitul lui 2015 şi începutul lui 2016, în timp ce republicanul candida la preşedinţia SUA, scrie Washington Post citat de News.ro.

President Trump Speaks On Infrastructure Meeting Held At Trump Tower
Foto: Guliver/Getty Images

Cotidianul a citat persoane apropiate propunerii şi documente văzute de avocaţii Organizaţiei Trump.

Potrivit publicaţiei, investitori şi compania lui Trump au semnat o scrisoare de intenţie pentru a construi un Trump Tower în Moscova, însă proiectul, pentru care nu s-a găsit teren şi nu s-au dat autorizaţii, a fost abandonat la sfârşitul lunii ianuarie 2016, cu puţin înainte de începerea primarelor republicane.

Discuţiile privind proiectul de la Moscova au început în septembrie 2015. Un investitor neidentificat intenţiona să construiască proiectul şi, în baza unui acord, să pună numele lui Trump pe el. Însă nu este clar cât de implicat sau în ce măsură era la curent Trump cu negocierile companiei sale, scrie Washington Post.

Înainte ca proiectul să fie abandonat, dezvoltatorul rus i-a cerut lui Trump să viziteze Moscova şi să promoveze propunerea şi a sugerat că l-ar putea convinge pe liderul rus Vladimir Putin să spună „lucruri grozave” despre Trump. Republicanul, ales preşedinte în noiembrie 2016, nu a mers la Moscova.

Detaliile despre proiectul de afacere sunt incluse într-o serie de e-mailuri ce vor fi predate anchetatorilor Congresului în curând.

Casa Albă şi Trump Organization nu au comentat informaţiile.

Materialul Washington Post vine pe fondul investigaţiilor desfăşurate de procurorul special Robert Mueller şi de comisii ale Congresului, privind eventuala colaborare între echipa de campanie a lui Trump şi Moscova, pentru influenţarea alegerilor din 2016. Trump şi Guvernul rus au negat acuzaţiile.

În iulie 2016, Trump a negat orice legătură cu Rusia. „Pentru a se şti, am ZERO investiţii în Rusia”, a scris el pe Twitter. „Nu am nimic de-a face cu Rusia”, a subliniat Trump într-o conferinţă de presă, a doua zi. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri