Concediat de la Casa Albă, Steve Bannon se întoarce la Breitbart News

Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Key States During Weekend Ahead Of General Presidential Election
Foto: Guliver/GettyImages

Fostul consilier strategic al Donald Trump, Steve Bannon - care a părăsit Casa Albă vineri - promite că va continua să se bată pentru președintele american și și-a reluat imediat funcția de conducere în cadrul Breitbart News, site-ul de informații apropiat de extrema-dreaptă, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Donald Trump Campaigns In Key States During Weekend Ahead Of General Presidential Election
Foto: Guliver/GettyImages

„Dacă există vreo confuzie cât de mică, lăsați-mă să lămuresc lucrurile. Părăsesc Casa Albă și plec la luptă pentru Trump și împotriva opozanților săi — de la Capitoliu (sediul Congresului), din media și din lumea afacerilor”, a declarat Steve Bannon pentru Bloomberg News.

Pe de altă parte, site-ul Breitbart a anunțat că Steve Bannon și-a reluat funcția de președinte executiv, adăugând că el este un „erou popular”. Fostul consilier de la Casa Albă chiar a prezidat vineri o primă ședință de redacție.

Înainte de a se alătura campaniei lui Donald Trump, în august 2016, Steve Bannon, 63 de ani, a făcut din Breitbart News platforma de informații privilegiată a naționaliștilor și „alt-right”, reprezentanții extremei-drepte americane.

Casa Albă a anunțat vineri plecarea lui Steve Bannon, care a ocupat postul de consilier strategic și a fost cel care a inspirat numeroase poziționări naționaliste și „anti-establishment” ale lui Donald Trump.

Cotidianul New York Times (NYT) a scris că magnatul media Rupert Murdoch l-a îndemnat recent pe Donald Trump să îl concedieze pe Steve Bannon, figură proeminentă a dreptei alternative americane. Potrivit ziarului, în cursul unui dineu la Casa Albă, la începutul lunii august, Rupert Murdoch, fondatorul Fox News, i-a cerut insistent președintelui american să se debaraseze de fostul patron al site-ului Breitbart, din care a făcut o platformă pentru extrema-dreaptă americană. NYT, citând sub acoperirea anonimatului o persoană care cunoaște conținutul discuțiilor din timpul dineului cu Rupert Murdoch, a scris că președintele și-a manifestat în seara respectivă frustrarea cu privire la consilierul său și nu a protestat peste măsură la sugestia lui magnatului media.

De asemenea, CBS News a afirmat că Steve Bannon se află într-o situație dificlă, mai ales după criticile la adresa lui Donald Trump cu privire la reacția după tragedia care a avut loc sâmbăta trecută la Charlottesville, unde o manifestantă a fost ucisă de un simpatizant neonazist care a lovit-o intenționat cu mașina.

Steve Bannon „face în realitate obiectul unei prese foarte nedrepte”, a afirmat marți Donald TrumpEste un om bun”, a insistat președintele american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri