Consilier al lui Trump, investigat de FBI din 2016 pentru legături cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
carter page

Jurnaliştii de la Washington Post au dezvăluit că agenţii FBI au anchetat, anul trecut, un consilier al campaniei Trump, Carter Page, fiind îngrijoraţi că acesta lucra pentru Rusia. Este prima confirmare a faptului că agenţiile guvernamentale au monitorizat echipa republicană înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, informează News.ro.

carter page
Carter Page

De asemenea, agenţii au obţinut un mandat pentru a-i intercepta comunicaţiile lui Carter Page. FBI a argumentat, în faţa unei instanţe speciale, că există indicii că fostul bancher de la Moscova lucrează în continuare pentru Rusia.

Mandatul a fost emis de către instanţă pentru că agenţia guvernamentală desfășura o investigaţie de contrainformaţii cu privire la implicarea ruşilor în alegerilor prezidenţiale, o operaţiune care a avut drept scop creşterea electoratului preşedintelui Donald Trump, care s-a arătat mult mai favorabil politicii lui Vladimir Putin.

FBI şi-a început ancheta în iulie 2016, adică atunci când Donald Trump a devenit oficial candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale.

Agenţii au încercat să stabilească dacă a existat vreo legătură directă între campania Trump şi Moscova.

Preşedintele Trump a catalogat adeseori investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale ca fiind o discuţie falsă, acuzându-l între timp pe Barack Obama pentru presupusa interceptare a comunicaţiilor din Trump Tower.

Miliardarul republican nu a oferit niciodată dovezi care să susţină acuzaţiile împotriva administraţiei Obama.

În martie 2016, actualul preşedinte l-a numit pe Page în echipa de consilieri pe politică externă, iar acesta a participat la Convenţia Partidului Republican, unde s-a întâlnit cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak.

Ulterior, Page a fost renegat de campania republicană, în parte pentru că atrăgea o atenţie nedorită prin vizitele sale dese la Moscova.

Numele Carter Page a apărut în controversatul dosar realizat de fostul spion britanic Christopher Steele cu privire la legăturile dintre Trump şi Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri