Consilier al lui Trump: Numărul participanților la învestire, „fapte alternative”

Data publicării:
obama vs trump

Afirmaţia purtătorului de cuvânt al Casei Albe Sean Spicer, potrivit căreia mulţimea strânsă pentru învestitura lui Donald Trump a fost cea mai mare din istorie pentru un astfel de eveniment, nu a fost falsă, ci a reprezentat „fapte alternative”, a declarat Kellyanne Conway, consilier de rang înalt al preşedintelui american.

obama vs trump

Kellyanne Conway a fost întrebată de ce l-a trimis Casa Albă sâmbătă pe Spicer în sala de briefing pentru a spune că „acesta a fost cel mai numeros public care a venit la o învestitură”.

„Dumneavoastră spuneţi că este fals. Iar ei oferă – Sean Spicer, secretarul nostru de presă – a oferit fapte alternative”, a afirmat ea.

„Faptele alternative nu sunt fapte, sunt falsuri”, i-a răspuns moderatorul Chuck Todd.

Conway a încercat să ducă discuţia spre alte subiecte, dar mai târziu în interviu Todd a întrebat din nou: „Care a fost motivul pentru această ceartă ridicolă privind mărimea mulţimii?”

„Treaba dumneavoastră nu este să numiţi ridicole lucrurile spuse de secretarul nostru de presă şi de preşedintele nostru. Nu este treaba dumneavoastră aceasta”, a răspuns ea.

„Puteţi răspunde, vă rog, la întrebare? De ce a făcut acest lucru? Nu aţi răspuns – este doar o întrebare”, a continuat moderatorul.

„Voi răspunde astfel: Gândiţi-că la ce le-aţi spus telespectatorilor dumneavoastră. De aceea ne simţim obligaţi să ieşim şi să lămurim lucrurile şi să prezentăm fapte alternative”, a răspuns Conway.

News.ro precizează că Donald Trump i-a cerut personal lui Spicer să meargă la briefingul de la Casa Albă şi să discute despre mulţimea strânsă la învestitură, a anunţat anterior Conway pentru CNN.

Fotografii aeriene arată că Barack Obama a atras mult mai mulţi oameni la prima sa învestitură, în 2009, decât a atras Trump.

O sursă apropiată Casei Albe a declarat pentru CNN că Trump a fost înfuriat de comparaţiile dintre cele două ceremonii. El s-a plâns public sâmbătă, în cursul unei vizite la sediul CIA, de modul în care presa a scris despre numărul de oameni care au venit să îl vadă depunând jurământul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri