D. Trump: Autorul atacului vizând congresmeni republicani a murit

Data actualizării: Data publicării:
Multiple Injuries Reported From Shooting At Field Used For Congressional Baseball Practice
Foto: Guliver/GettyImages

Preşedintele american Donald Trump a anunţat într-o conferinţă de presă că autorul atacului vizând congresmeni republicani a murit, relatează Sky News.

Multiple Injuries Reported From Shooting At Field Used For Congressional Baseball Practice
Foto: Guliver/GettyImages

Bărbatul suspectat că a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani, pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, o suburbie a Washington DC, a fost identificat de oficiali din poliţia federală drept James T. Hodgkinson, în vârstă de 66 de ani, din Belleville, Illinois, relatează Washington Post.

Acesta ar fi fost inspector în construcţii şi un susţinător al democratului Bernie Sanders.

Bernie Sanders, s-a declarat „scârbit” de faptele lui James T. Hodgkinson - autorul atacului vizând congresmeni republicani - care ar fi lucrat pentru echipa de campanie a senatorului de Vermont anul trecut.

Sunt scârbit de această acţiune vrednică de dispreţ şi vreau să fiu cât se poate de clar: violenţa de orice fel este inacceptabilă în societatea noastră şi condamn această acţiune în cei mai fermi termeni posibili”, a spus Sanders în Congres.

„Schimbarea reală poate veni numai prin acţiuni non-violente şi orice altceva contravine valorilor noastre americane”, a adăugat senatorul.

Hodgkinson ar fi deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani şi consilieri ai lor în timp ce se antrenau pentru un meci de baseball împotriva democraţilor din Legislativ. Liderul republican Steve Scalise, un consilier al membrului Camerei Reprezentanţilor Patrick Williams, precum şi doi ofiţeri ai Poliţiei Capitoliului care trebuiau să îl apere pe Scalise, au fost răniţi.

Un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, Jeff Duncan, care ar fi plecat de la antrenament chiar înainte de atac, spune că a fost întrebat de cineva, posibil atacatorul, dacă cei de pe teren sunt democraţi sau republicani, relatează BBC News.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri