Daily Mail va plăti despăgubiri Melaniei Trump

Data actualizării: Data publicării:
Republican Candidates Debate In New Hampshire Days Before State's Primary
Foto: Gulliver/Getty Images

Tabloidul britanic Daily Mail a acceptat să plătească despăgubiri financiare primei doamne a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, după ce a publicat un articol în care a sugerat că aceasta a lucrat ca ”escortă”, informează bbc.com citat de News.ro.

Republican Candidates Debate In New Hampshire Days Before State's Primary
Foto: Gulliver/Getty Images

Daily Mail a publicat articolul referitor la cariera de model a Melaniei Trump în timpul campaniei electorale din SUA şi, ulterior, a retras acel text.

Melania Trump a acceptat plata daunelor şi scuzele oficiale ale ziarului britanic, la Tribunalul Superior din Londra.

În luna februarie, un judecător din Maryland a anulat procesul intentat de Melania Trump împotriva ziarului britanic Daily Mail. Argumentul ziarului s-a concentrat pe întrebarea dacă procesul ar fi trebuit intentat în Maryland şi dacă Melania Tump a dat în judecată compania potrivită.

Prima doamnă a Statelor Unite a dat în judecată publicaţia şi în Londra, în luna februarie, cerând daune de 150 de milioane de dolari. Însă, suma acceptată de prima doamnă nu a fost dezvăluită în instanţă.

Totuşi, potrivit unei surse anonime care cunoaşte cazul, citată de Reuters, înţelegerea ar fi de mai puţin de 3 milioane de dolari, sumă în care sunt incluse atât daunele, cât şi costurile legale. 

În textul prin care îi cere scuze Melaniei Trump, Daily Mail a recunoscut că a publicat ”acuzaţii potrivit cărora ea a prestat servicii dincolo de cele de modelling”. 

”Acceptăm că aceste acuzaţii în privinţa doamnei Trump nu sunt adevărate”, a transmis ziarul. 

Un apărător al primei doamne americane a spus în instanţă că acuzaţiile afectează grav integritatea şi demnitatea Melaniei Trump. 

Soţia preşedintelui american Donald Trump locuieşte în continuare în apartamentul newyorkez al familiei sale, alături de mezinul cuplului prezidenţial, dar urmează să se mute la Casa Albă în vara acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri